top of page

Obezbeđen opstanak, pad forme i debakl u Melencima

Furiozan start i šest pobeda iz osam utakmica na početku prolećnog dela prvenstva gotovo su već obezbedili opstanak crveno-plavima u ovoj dugoj i napornoj sezoni. Ipak, da bi se opstanak osigurao i matematički, bilo je neophodno savladati još nekoliko direktnih konkurenata koji su se takođe u tom momentu nalazili u potencijalnoj opasnosti, tako da opuštanje nije bilo moguće. Prvi težak ispit za crvno-plave bio je već u 27. kolu kada je na Lukarelo gostovala Vojvodina iz Bašaida.


27. Kolo - FK Borac (A) - FK Vojvodina (B) 2:1. Snažno su krenuli gosti. Svesni da nemaju šta da izgube već samo da dobiju, fudbaleri Vojvodine su od samog starta krenuli izuzetno ofanzivno što im se isplatilo krajem prvog poluvremena kada su poveli pogotkom sa bele tačke. Ipak, na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom pošto je Tomin postigao pogodak. Nastavak utakmice pripao je u potpunosti crveno-plavima koji su preko Samolovog stigli do totalnog preokreta i osvajanja sva tri boda.

Posle nešto konfuznijeg starta utakmice i primljenog gola, crveno-plavi su zaigrali onako kako se to od njih i očekivalo i zasluženo uknjižili nova i veoma bitna 3 boda. Opširnije možete pročitati ovde.


28. Kolo - FK Potisje - FK Borac (A) 4:3. Seriju od 10 utakmica bez poraza Aleksandrovčani su prekinuli porazom u Knićaninu. Nekoliko bitnih faktora uticalo je na ovaj poraz, pre svega činjenica da su crveno-plavi na ovo gostovanje otputovali bez gotovo polovine prvog tima, ali i pad koncetracije , odnosno neiskustvo pojedinih mlađih prvotimaca što su iskusniji prvotimci Potisja uspeli da iskoriste i osvoje sva tri boda. Pogotke za Borac postigli su Toškov i Grujić (dva pogotka).

Bez obzira na činjenicu da se malo očekivalo od ovog gostovanja, ostaje žal za propuštenom šansom da se barem jedna bod osvoji i nastavi serija utakmica bez poraza. Sve u svemu, neiskustvo i podmlađeni sastav učinili su svoje, dobra škola za naredne utakmice. Opširnije o ovoj utakmici možete pročitati ovde.


29. Kolo - FK Borac (A) - FK Mladost (L) 6:0. Posle poraza u Knićaninu usledila je utakmica protiv Mladosti iz Lukićeva. Čini se da su sav svoj bes zbog olako prokockanih bodova u Kničaninu, na ovoj utakmici iskalili prvotimci Borca i više nego zasluženo stigli i do sedme uzastopne pobede u prolećnom delu prvenstva na svom terenu. Pogoke za Borac postigli su Rašeta i Grujić po dva, Cobor i Ivančević po jedan. Odlična i ubedljiva igra, mnogo šansi i potpuna dominacija domaćeg tima, više od ovog komentara nije potrebno. Ceo izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.


30. Kolo - FK Crvena Zvezda - FK Borac (A) 5:1. Najavljivan kao veliki derbi, na kraju ubedljiva pobeda lidera i osvajača lige. Prvo poluvreme je obećavalo dosta toga, nastavak je ipak pripao domaćinu koji je još četiri puta matirao golmana Gajinova za ubedljivih 5:1. Strelac jedinog pogotka za Aleksandrovčane bio je Bicok prelepim pogotkom iz slobodnog udarca.

Na kraju, utakmica teška za analizu i jedino što bi se moglo konstatovati jeste naslov iz ovog izveštaja koji kaže "Meč za zaborav", i zaista je tako. Ceo izveštaj možete pročitati ovde.


31. Kolo - FK Borac (A) - FK Lehel 4:2. Pretposlednju utakmicu pred svojim navijačima crveno-plavi odigrali su protiv poslednjeplasirane ekipe Lehela. Pošto su gosti tokom gotovo cele sezone nastupali u dosta mladom sastavu i bez velikih ambicija, bila je to idealna šansa za buduće prvotimce Borca da upišu svoje prve minute i dokažu se stručnom štabu. Iako se radilo o prvenstvenoj utakmici, činilo se da je rezultat u drugom planu. Pogotke za Borac postigli su Gajinov, Samolov, Brakus i Cobor.

Dobra utakmica sa nešto slabijim intezitetom i kao što smo već rekli, dosta prostora za testiranje i eksperimentisanje. Opširnije možete pročitati ovde.


32. Kolo - FK Rusanda - FK Borac (A) 7:2. Prava katastrofa u završnici prvenstva dogodila se crveno-plavima na gostovanju u Melencima. Iako oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih provtimaca, crveno-plavi nisu sebi smeli da dopuste tako ubedljiv poraz i igru koja je više ličila na loše organizovan trening nego na prvenstvenu utakmicu. Činjenica da je opstanak već bio obezbeđen očigledno je umanjila važnost ove utakmice pa se samim tim i borbenost totalno izgubila. Bilo kako bilo, najteži poraz Aleksandrovčana u ovoj sezoni i to od ekipe koja se do poslednjeg kola borila za opstanak.

Ceo izveštaj možete pročitati ovde


33. Kolo - FK Borac (A) - OFK Klek 3:0 (Službeni rezultat). Utakmica između Borca i OFK Kleka nije odigrana pošto gosti, samo iz njima znanih razloga, nisu došli na Lukarelo. Da li je dobro poznata i sumnjiva utakmice iz jesenjeg dela prvenstva ili već nešto drugo bio razlog, ostala je misterija koja nije mnogo dotakla Aleksandrovčane koji su sebi našli još boljeg protivnika, a to su bili šampioni kadetske lige, juniori aleksandrovačkog Borca. Po završetku ove revijalne utakmice kadetima je uručen pehar namenjen osvajaču kadetske lige. Jedna lepa slika za dugo sećanje.

Fotografije i ceo tekste možete pročitati ovde.


34. Kolo - FK Delija - FK Borac (A) 2:2. Poslednje kolo ove sezone za crveno-plave završilo se bez pobednika, remijem u Mokrinu. Dva najveća iznenađenja ovog proleća odigrali su takmičarsku utakmicu slabog inteziteta pošto rezultat nije imao nikakvu ulogu ni jednima ni drugima, pa su šansu mahom dobijali rezervisti. Oba pogotka za Borac postigao je najbolji strelac kadetske selekcije Aleksandrovčana, Strahinja Zečević, kojem su ujedno ovo bili i prvi pogoci za seniorsku selekciju. Analiza ove utakmice apsolutno je bila nepotrebna. Umor i zasićenost od fudbala osetila se u svakom minutu i pauza je bila preko potrebna. U svakom slučaju, lep način da se bez poraza u poslednjem kolu završi duga i naporna sezona. Ceo izveštaj možete pročitati ovde.


Na kraju, Borac je završio sezonu na visokoj četvrtoj pozicija na tabeli sa ukupno osvojenih 54 bodova. U poslednjih 8 utakmica zabeležene su 4 pobede, 1 remi i 3 poraza, osvojeno je 13 bodova što je bilo dovoljno da se potvrdi opstanak u ligi. Od 16 utakmica u prolećnom delu prvenstva, Aleksandrovčani su 10 završili pobedama, 3 puta su remizirali dok su 3 puta ostajali bez bodova. Prolećni deo je bio mnogo uspešniji od jesenjeg i zahvaljujući odličnim rezultatima koje su ostvarili svi treneri koji su vodili Borac sa klupe ove sezone, crveno- plavi su ostvarili odličan rezultat i na vrlo uspešan način okončali još jednu sezonu u PFL Zrenajnin.

U narednim danima bavićemo se analizom prvotimaca Borca, kako pojedinaca tako i celog tima.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page