top of page

Porazom u Knićaninu prekinuta serija crveno-plavih

Sve što je lepo ima svoj kraj, pa tako i serija aleksandrovačkog Borca od deset utakmica bez poraza koja je trajala još od novembra prošle godine. Malo je nedostajalo da se serija nastavi i da mladi i neiskusni tim Borca sačuva barem bod sa ovog teškog gostovanja, ali je upravo mladost i neiskustvo bio važan faktor, verovatno i presudan kada je u pitanju današnja utakmica. Obzirom da se radilo o vanrednom kolu, polovina standardnih prvotimaca Borca nije danas bila na raspolaganju stručnom štabu aleksandrovčana pa su kadeti morali da krpe rupe i iznesu ovu utakmicu do kraja. Nedostajali su danas prvi golman Gajinov, standardni Bicok, Rašeta i Bičanin, povratnik Brakus i još od ranije, iskusni Zečević, Cucić i mlađani Bogaroški. Ipak i pored ovih izostanaka tim koji je danas izašao na teren uspeo je u jednom momentu da dođe do prednosti koja ipak na kraju nije bila dovoljna za osvajanje bodova.

Poveli su gosti golom Toškova koji se odlično snašao u kaznenom prostoru domaćih nakon asistencije Gajinova. Domaći potom kreću da agresivnim napadima opsedaju gol Borca, a prva ozbiljnija prilika bila je kada Kovanov pogledom ispratio loptu koja pogađa prečku nakon odlično izvedenog slobodnog udarca.

Nizali su se napadi domaćih koji konačno stižu do izjednačenja i konačan rezultat prvog dela igre 1:1. Trener gostiju odlučuje da na početku drugog dela igre pruži šansu Vukmiroviću i Zečeviću koji su imali zadatak da odmene već premorene Gajinova i Medića.

Domaći nastavljaju da napadaju a hladan tuš usledio je golovima Grujića na asistenciju Barbula i mladog Zečevića. I kada se činilo da će gosti rutinski privesti utakmicu kraju i upisati nova tri boda, neiskustvo je ovog puta koštalo mladu ekipu iz Aleksandrova koji ubrzo ispuštaju prednost.

Nakon dve šanse za samo dva minuta domaći ponovo stižu do egala, koji je demoralisao mladu ekipu crveno-plavih. Prepoznatljive igre crveno-plavih više nije bilo i u tim trenucima na terenu je postojala samo jedna ekipa koja koristi kolaps u redovima aleksandrovčana i stiže do četvrtog pogodka, samim tim i do preokreta i bitnih bodova u borbi za opstanak.

Uspeli su gosti za trenutak da se probude i stvoreno nekolik oizglednih šasni u finišu utakmice ali je nedostajalo i sreće, a opet i iskustva.

Bilo kako bilo, poraz koji je svima teško pao, pogotovo igračima Borca koji su i ako desetkovani u jednom trenutku imali prednost koja im je garantovala povoljan rezultat, ali je nedostajalo svega po malo da se nastavi serija koja več odlazi u anale.

Domaćinu čestitke na zasluženoj pobedi i sve najbolje u nastavku sezone.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page