top of page

Zvezda sa +5 na zimsku pauzu

Utakmicama šesnaestog redovnog kola Područne Fudbalske lige Zrenjanin spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva, samim tim je započela i zimska pauza koja će po svemu sudeći biti izuzetno neizvesna i zanimljiva. I ovog vikenda imali smo dosta drame, neizvesnosti ali i po koja rutinska pobeda, ali bez većih iznenađenja. Domaćini su osvajali bodove u svih 8 utakmica, gosti su na samo 3 utakmice uspeli da ostanu neporaženi, a ni ovoga puta, kao ni prethodnih nedelja, efikasnost nije izostala pa je postignuto ukupno 26 pogodaka.

Prvi na teren i ovog vikenda istrčali su prvotimci ASK iz Aradca. Oni su dočekali odličnu ekipu Mladosti iz Lukićeva i slavili rezultatom 2:0. Pogotke za domaći ASK postigli su Birmanac i Čurović, dok na drugoj strani golman Stojkov gotovo nije ni imao posla. Ovom pobedom ASK je zadržao visok plasman i epitet najprijatnijeg iznenađenja prvog dela sezone, dok je Mladost završila na takođe visokoj 5. poziciji na tabeli.

Ubedljivi su bili i Aleksandrovčani. Borac je rutinski rezultatom 5:2 savladao Deliju i prvi deo sezone završio na sredini tabele, dok je Delija ostala na 14. poticiji sa 16 osvojenih bodova. Više o ovoj utakmici možete pročitati ovde.

Polet je prvi deo sezone okončao ubedljivom pobedom na svom terenu protiv Rusande rezultatom 5:1. Golove za domaći tim postigli su Pašić, Vukobrat, Radlović, Marković i Draganov. Ovom pobedom Nakovčani su stigli na samo 5 bodova zaostatka za prvoplasiranom Crvenom Zvezdom tako da nas očekuje dosta zanimljiv nastavak sezone.

U derbiju kola sastali su se Radnički 1911 i Crvena Zvezda iz Ruskog Sela koja je i posle ove utakmice i dalje jedini neporaženi tim Područne lige Zrenjanin. Utakmica u Jaši završena je bez pobednika (1:1), pa se ni situacija na tabeli nije bitno promenila za oba tima. Crvena Zvezda je jesenji prvak sa 42 osvojena boda iz 16 utakmica, dok je Radnički završio na 6. poziciji sa 24 osvojena boda.

U ostalim utakmicama, 2. Oktobar je na svom stadionu remizirao sa ekipom MSK (1:1), bez pobednika se završila i utakmica u Novom Miloševu gde je gostovala Mladost iz Banatskog Despotovca (0:0). U derbiju začelja, Tamiš je savladao OFK Klek sa minimalnih 1:0 dok je Vojvodina u Bašaidu bila bolja od Potisja rezultatom 4:2.

Sledi nam zimska pauza, dosta vremena za odmor i pripreme pred prolećni deo prvenstva. Očekuje nas dosta uzbuđenja a nadamo se da će Covid19 dozvoliti da sve fudbal vrati u normalu. Kao što smo već najavili, u narednim danima očekuje nas dosta sumiranja prvog dela sezone sa dosta statistike i analiza.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page