top of page

Poletu derbi kola, prekid na Lukarelu...

Dosta uzbuđenja proteklog vikenda na fudbalskim terenima Područne fudbalske lige Zrenajnin. Golova je bilo na svih 8 utakmica, a tek na jednoj je postignuto manje od 3 pogodaka. Domaćini su bili više nego ubedljivji te su jedini koji su sav plen doneli sa gostovnaja bili fudbaleri Napredka iz Česterega koji su slavili na gostovanju u Sutjesci. Nažalost, utakmica u Alekandrovu između Borca i Vojvodine nije završena zbog incidenta koji su dogodio sredinom prvog poluvremena pri rezultatu 1:0 za domaći tim.

I ako bi trebalo očekivati da utakmica bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima iz Aleksandrova, konačna odluka i epilog ove prekinute utakmice javnosti do ovog moneta još uvek nisu poznati.

Tekst koji je objavljen na zvaničnom sajtu Fudbalskog Kluba Borac Aleksandrovo, a koji se tiče nemilih događaja i koji možete pročitati ovde, naišao je na osude pojedinih predstavnika kluba iz Bašaida koji su pokušavali svoju verziju priče da predstave kao validnu, uprkos činjenicama koje dolaze iz sudijskog zapisnika koji je sačinjen po završetku utakmice i koje se kose sa večim delom demantija.

Iz ovih razloga želimo još jednom da podsetimo da isti teks jeste interpretacija zapisnika sa utakmice u kojem namerno nismo želeli da objavimo sve detalje incidenta kako nebi uglozili integritet i dostojanstvo pojedinih učesnika istih. Nismo želeli da objavimo sve gadosti, pretnje i psovke upućene na račun sudijske trojke, ali takođe ne želimo da uzimamo stav navijača ili sudije koji će osuditi jedno od strana i braniti drugu. Najoštrije osuđujemo svako nasilje i nesportsko ponašanje na fudbalskim terena, ali takođe nećemo dozvoliti nikome da nas naziva lažovima ili neobjektivnim izvorom informacija.

Razumemo nezadovoljstvo gostiju iz Bašaida i nadamo se da će ovaj incident ostati samo ružna prošlost naših komšijskih derbija, i da će svaki naredni susret biti praznik sporta i fudbala kako u Aleksandrovu tako i Bašaidu, stoga im želimo puno sreće i uspeha u daljem toku prvenstva.

A što se tiče ostalih utakmica, U Srpskoj Crnji očekivana pobeda Budućnosti protiv Krajine iz Krajišnika. I ako su crnjani dominirali od samog početka utakmice, gosti iz Krajišnika su prvi stigli do vojdstva u 29. minutu posle kornera i spretnog šuta po zemlji Košutića u donji levi ugao.Crnjane je taj pogodak prenuo pa su ređali šanse. Prvo Nemanja Kovačević pogađa prečku a zicere ne koriste Prpa i Perin.

Izjednačenje je usledilo tek u 57. minutu nakon kornera i "nebeskog" skoka veterana Todorova sa ivice peterca. Deset minuta kasnije na scenu stupa mlađani Jovan Tomini koji topovskim šutem sa 16 metara donosi vođstvo, koje u 88. minutu, iz kontrapapada, uvećava spretni Srđan Prokin. Na kraju, ubedljiva pobeda Budućnosti i nova tri boda za sam vrh tabele.

Lokalni derbi u Novom Miloševu je protekao u čvrstoj igri na obe strane. Domaćin je poveo prelepim golom Josimović Strahinje iz slobodnog udarca, a gosti iz Kikinde stižu do izjednačenja desetak minuta pre završetka utakmice. Podela bodova i pad na tabeli za oba tima.

Možda i iznenađujuće ubedljiva pobeda Delije pred svojom publikom nad ekipom Rusande koja je ove sezone demonstrirala silu u duelima sa Borcem i Banatom u Čenti. Poveli su domaći već u 18. minutu utakmice pogodkom Perišića, a Miladinović je povisio na 2:0 desetak minuta kasnije. Isti igrač je bio strelac i trećeg pogodka na početku drugog poluvremena za već tada ubedljivih 3:0. Stevanov je uspeo da smanji na 3:1 u 60. minutu utakmice, ali je rezervista Spahić pogodio mrežu gostiju i četvrti put na ovoj utakmici za ubedljivih i konačnih 4:1.

ASK je savladao Mladost iz Banatskog Despotovca rezultatom 3:1. Posle prvih 45 minuta šansi gotovo da nije ni bilo pa se sve interesantno desilo u drugom delu utakmice. Ključni detalj utakmice dogodio se sredinom drugog dela kada je Mijatović zbog prigovora dobio drugi žuti karton tako da je Mladost ostala sa igračem manje. Iskoristili su domaći ovu situaciju pa su samo par minuta posle isključenja gostujućeg igrača, stigli do vojdstva. Strelac Jovan Birmanac u 72. minutu. Samo dva minuta kasnije izjednačenje. Marko Srdić se najbolje snašao u kaznenom prostoru domaće ekipe i poslao loptu u mrežu Etveša. Ipak, brojčano nadmoćniji domaći tim uspeva u finišu da postigne još dva pogodka i na taj način reši pitanje pobednika na današnjoj utakmici, strelci ova dva pogodka bili su Lončarski u 85. minutu i Zakić u 92. minutu utakmice.

U preostalim utakmicama, četvrta uzastopna pobeda Poleta iz Nakova i prvo mesto sa maksimalnim učinkom. Remi u Čenti gde je gostovala ekipa ŽFK Banata, utakmica je završenja rezultatom 2:2 i kao što smo već rekli na početku, pobeda Napredka u Sutjesci rezultatom 4:2.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page