top of page

Prekid u Aleksandrovu

Updated: Sep 6, 2021

Nažalost, i ove sezone ljubitelji fudbalske igre u Aleksandrovu ostali su uskraćeni za celih 90 minuta jedne prvenstvene utakmice pošto je današnja utakmica između Borca i Vojvodine prekinuta u 34. minutu igre. Kao što je bilo i najavljeno, veliki ulog bio je na stolu danas ispred oba tima, samim tim nervoza je bila prisutna od samog početka zbog čega pojedinci nisu uspeli da ispoštuju minimum pravila za odigravanje jedne fudbalske utakmice, pa je glavni sudija ovog meča bio prinuđen da pošalje oba tima ranije na tuširanje.

Sve je dobro počelo po crveno-plave. Inicijativa od samog početka, i kontola lopte koja je nagoveštavala rano vojdstvo. Prvo se Toškov našao u izglednoj šansi ali je ostao za malo neprecizan, posle i gosti prete iz polušanse ali Kovanov ostaje ne savladan.

Sredinom prvog poluvremena jedan lepa akcija posle koje aleksandrovčani stižu do vodećeg pogodka. Jedna dubinska lopta upućena na Đorđevića koji je spušta na povratnu Nikoli Coboru, a ovaj majstorski pronalazi Bogaroškog koji rutinski šalje loptu u mržu za vojdstvo domaćeg tima od 1:0.

Nastavili su domaći istim tempom i posle ovog pogodka. Toškov se ponovo našao u izglednoj prilici ali i ovaj put ostaje neprecizan. Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je i nervoza postajala sve veća, a onda dolazimo i do klučnog momenta sa današnje utakmice.

Igrao se 34. minut prvog poluvremena. Posle jednog prekida u verbalnu raspravu su ušli napadač Borca Đorđević i fudbaler Vojvodine Goran Grujić. Posle kraćeg verbalnog sukoba, Grujić je fizički nasrnuo na Đorđevića i pritom ga uhvatio za vrat, što je glavni sudija ovog meča sankcionisao direkntim crvenim kartonom za vežnjaka gostujućeg tima.

Nije mogao Grujić da se pomiri sa ovom odlukom pa je verbalno nasrnuo i na glavnog sudiju, a u tome su mu se pridružili i pojedine kolege iz tima. U tom koškanju glavni sudija je prema njegovim rečima fizički napadnut od pojedinaca iz redova gostujućeg tima, pa je u skladu sa pravilima FSS doneo odluku da utakmicu prekine i samim tim pošalje oba tima ranije u svlačionice.

Posle ove odluke, fudbaleri gostujućeg tima su i dalje verbalno negodovali pa je sudijska trojska morala uz policajsku pratnju da bude ispraćena sa samog terena.

Sve ono što se dogodilo kod prekida ostavljamo na akterima istog i neželimo da komentarišemo, već samo prenosimo izjave zvaničnih lica sa današnje utakmice. Želimo samo da podsetimo da je i Borac bio u sličnoj poziciji pre nekoliko sezona kada je utakmica sa ekipom Mladosti iz Banatskog Despotovca takođe prekinuta posle odluke glavnog sudije koji kao i danas, nije bio u stanju da nastavi utakmicu i odsudi do samog kraja.

U svakom slučaju, verujemo da će se današnja utakmica registrovati službenim rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima. Ostaje nam da visimo da li će klub iz Bašaida biti dodatno sankcionisan zbog današnjeg incidenta i takođe, koliko dugu pauzu može da očekuje bivši fudbaler Borca, Goran Grujić.

Vredi još istaći da su za Borac danas nastupali: Kovanov, Kovačević, Samolov, Toškov, Tomin, Cobor, Ivančević, Bogaroški, Vukmirović, Grujić i Đorđević.

Fotografije sa današnje utakmice biće objavljene naknadno.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page