top of page

Poletu derbi kola

Odigrane su sve utakmice 20. redovnog kola Područne fudbalske Lige Zrenjanin, a kao i prethodnog kola rezultati su manje više očekivani tako da većih iznenađenja u vekindu za nama nije ni bilo. Postignuto je ukupno 27 pogodaka. Osam pogodaka viđeno je u Bašaidu dok je najmanje golova palu u Nakovu gde je domaćin slavio sa minimalnih 1:0. I u ovom kolu, domaćini su bili uspešniji pa su zabeležili 5 pobeda, gosti su slavili u dva navrata dok je jedna utakmica završena bez pobednika.

Prvi na teren proteklog vikenda istrčali su fudbaleri ASK iz Aradca i Rusande iz Melenaca. I ako je domaći tim važio za velikog favorita u ovoj utakmici, gosti iz Melenaca su odneli sva tri boda iz Aradca a najzaslužniji za ovu pobedu bio je Stevanov koji je postigao sva tri pogodka za gostujući sastav. Jedini pogodak za ASK na ovoj utakmici postigao je Ponorac u 78. minutu utakmice.

MSK je na svom stadionu dočekao Mladost iz Lukićeva i sa sigurnih 2:0 upisao sedmu pobedu ove sezone. Oba pogodka na utakmici postignuta su u prvom poluvremenu a strelci za zeleno-crne bili su Markov i Čurović. MSK će u narednom kolu gostovati na Lukarelu gde će snage odmeriti sa aleksandrovačkim Borcem.

Burno je bilo u Knićaninu gde je gostovao lider iz Ruskog Sela koji je upisao novu pobedu, ovog puta rezultatom 2:1. Domaći tim odigrao je veći deo utakmice sa igračem manje pošto je golman Potisja isključen već u 20. minutu utakmice zbog faula pri gol šansi za goste. Ipak, i sa igračem manje crveno-plavi iz Knićanina parirali su prvoplasiranoj ekipi sa tabele ali više od ovoga nije bilo moguće. Na kraju, mnogo negodovanja iz tabora Potisja na sudijsku trojku koja je po njihovom mišljenju direktno uticala na konačan ishod ovog susreta. Pogodke za Crvenu Zvezdu postigli su Jankov i Petrović.

U derbiju kola minimalna pobeda za domaći Polet protiv Mladosti iz Banatskog Despotovca. Despotovčani i dalje imaju velikih katrovskih problema što zbog povreda ali i opravdanih izostanaka pa su na ovom gostovanju bili prinuđeni da nastupaju sa ukupno 11 igrača. Međutim, kombinova sastav nije razočarao već je i mogao do boda ali je stativa bila na strani ekipe Poleta. Nezadovoljstvo sudijskom trojkom bilo je prisutno i na ovoj utakmici pošto su gosti smatrali da su ostali uskraćeni za penal, odnosno šansom za osvajanje barem jednog boda.

Najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa Vojvodine u Bašaidu pošto su deklasirali Lehel rezultatom 8:0. Pogodke za domaći tim postigli su Zavišin, Delić i Beložanski (sva trojica po 2 pogodka), dok su po jedan pogodak postigli Grujić i Selaković. Borac je pogodcima Željka Grujića savladao Vojvodinu iz Novog Miloševa rezultatom 2:0. Kompletan izveštaj sa ove utakmice možete pročitati ovde.

U preostalim utakmicama ovog kola Radnički je rutinski savladao OFK Klek rezultatom 3:0, dok su Tamiš i 2. Oktobar remizirali rezultatom 2:2. FK Delija je bio slobodan ovo kolo.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page