top of page

Kočiš najprecizniji

Poslednja u nizi detaljnih analiza kojim se bavimo po završetku jesenjeg dela prvenstva svakako jeste i ona najzanimljivija, u fudbalu dosta često i najvažnija, a to su postignuti pogodci, asistencije, igrači utakmica ali i pojedinci koji su svojim zalaganjem zaslužili mesto u ovoj segmentu. U predhondoj analizi mogli ste pročitati koliko su vremena na terenu proveli svi prvotimci Borca, što je takođe bitno kako bi smo dobili jednu pravu sliku pojedinačnih učinaka crveno-plavih ove jeseni.

Kao što je već poznato, najbolji strelac aleksandrovčana u prvom delu sezone je Danijel Kočiš koji je postigao 7 od ukupno 30 pogodaka koliko su crveno-plavi postigli u prvom delu sezone. Posle Kočiša, na listi strelaca slede Grujić, Rašeta i Birčanin sa po 4 pogodaka, ali i Grbić, Cobor i Ivančević sa po 3 postignuta pogodka ove jeseni.

U listu strelaca po jednom su se upisali još Vladimir Zečević, Aleksandar Bicok i Dragan Gajinov.

Što se asistencija tiče, pravi motor ekipe u finišu prvog dela sezone bio je Dragan Gajinov koji je čak 5 puta asistirao svojim saigračima pri postizanju pogodaka. Najbolji asisten iz prethodne sezone, Slobodan Grbić, i ove sezone je bio na visini svog zadatka pa je zabeležio 4 asistencije, dok je Željko Grujić upisao 3. Kočiš je dva puta kreirao pogodke svojim saigračima dok su Kovačević, Bicok, Birčanin i Rašeta upisali po jednu asistenciju.

I ove sezone smo pratili igre svakog igrača pojedinačno pa smo u devet navrata dodelili i titulu igrača utakmice. Željko Grujić je u dva navrata bio najbolji pojedinac crveno-plavih na terenu, a po jednom ovaj epitet poneli su i Ranko Kovanov, Slobodan Grbić, Nikola Cobor, Marko Ivančević, Igor Birčanin, Dragan Gajinov i Ilija Rašeta.

Među stativama veće dileme nije bilo. Gajinov je bio standardna opcija pa su tako svi primljini golovi ove jeseni padali za vreme njegovog branjenja. Ipak, nikako ne smemo zaboraviti veliki broj situacija i utakmice kada je Gajinov svojim odbranama sačuvao svoj klub od poraza ili gubitka bodova. U dva navrata Kovanov je menjao Gajinova i uspeo da sačuva svoju mrežu u obe utakmice.

Ovim podacima završavamo detaljnu analizu jesenjeg dela prvenstva. U prethodnih desetak dana prošli smo kroz svaku utakmicu, svaki klub i svaki bitan detalj vezan za provimce aleksandrovačkog Borca. Spuštamu zavesu na prvi deo sezone i okrećemo se ka početku zimskih priprema i prolećni deo prvenstva.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page