top of page

Grujić i Bičanin najredovniji

Posle detaljnih analiza svih utakmica jesenjeg dela prvenstva, okrećemo se i poslednjoj fazi statističke obrade prvog dela sezone i u narednim danima fokusiraćemo se na učinke prvotimaca crveno-plavih. Pre nego sto krenemo sa analizom svakog igrača pojedinačno, vredi napomenuti da je trener Đurić od početka do kraja prvog dela sezone mogao da računa na 27 prvotimaca, a šansu da zaigra ove jeseni dobilo je čak 23 igrača. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim prvotimcima crveno-plavih, kao i celom stručnom štabu na mukotrpnom radu, velikoj borbi i na ostvarenim rezultatima u prvih 17 utakmica koje su odigrane u proteklih nekoliko meseci.

Kao što smo već naveli, 23 prvotimaca zaigralo je za crveno-plave ove jeseni. Dešavalo se da je stručni štab bio na "slatkim mukama" u pojedinim utakmica pošto nije bilo mesta za sve igrače da se nađu u protokolu pa su neki prvotimci morali utakmicu da prate sa tribina. Ipak, činjenica je da se pri kraju prvog dela sezone broj prvotimaca vidno osuo, što zbog povreda, što zbog suspenzija ali i aktuelne pandemije, pa je u pojedinim trenucima stručni štab morao da kombinuje.

Bilo kako bilo, najredovniji prvotimci ove jesene bili su Bičanin i Grujić. Bičanin je nastupao u svakoj od prethodnih 17 utakmica, 16 puta je bio starter a jednom je utakmicu počeo sa klupe. Ukupno je Bičanin na terenu proveo 1272 minuta, što ga po minutaži ipak stavlja na tek četvrtu poziciju jer su Grujić, Gajinov i Samolov proveli više vremena na fudbalskim terenima ove jeseni. Grujić je na prvom mestu sa 1376 minuta iz 16 nastupa. prvi čuvar mreže crveno-plavih, Stevica Gajinov, ima samo 6 minuta manje od Grujića u 15 nastupa, dok je Samolov sakupio 1287 minuta na travnatoj površini u takođe 15 nastupa.

Veliku minutažu ove jeseni imao je i Grbić koji je takođe nastupao na svih 17 utakmica ove jeseni, ali za razliku od Bičanina Grbić je 3 puta utakmicu počinjao sa klube, a pritom je i sakupio nešto manje minuta na terenu (1249 minuta). Cobor je u 14 nastupa na terenu proveo 1177 minuta, a u klubu 1000+ nalaze se još kapiten Kovačević sa 1094 minuta iz 13 nastupa, i Slavko Tomin koji je na 14 utakmica zabeležio 1077 minuta.

Marko Ivačnević je pojačao crveno-plave tek posle nekoliko uvodnih kola, pa je zabeležio 12 nastupa i 980 minuta na terenu. Jedan nastup više zabeležio je Ilija Rašeta koji je odigrao 914 minuta. Sledeći na listi je Branislav Toškov koji je ukupno odigrao 13 utakmica, 7 puta kao starter a 6 puta je šansu dobijao sa klupe i ukupno odigrao 741 minut. Vladimir Zečević je zabeležio 11 nastupa i 737 minuta, dok je poslednje pristiglo pojačanje, Danijel Kočiš, upisao 8 nastupa i tek nešto manje od 700 minuta na terenu. Dejan Stanojević je bio standardni prvotimac crveno-plavih do 10. kola kada se preselio u redove Vojvodine iz Bašaida, do tog momenta Stanojeviće je odigrao 8 utakmica i ubeležio 644 minuta na terenu.

Aleksandar Bicok je nastupao u 7 utakmica i sakupio 510 minuta, Dragan Gajinov je na 10 utakmica upisao 404 minuta, dok je Branislav Cucić odigrao 6 utakmica i zabeležio nešto ispod 300 minuta na terenu.

Nešto manju minutažu u prvom delu sezone zabeležili su mahom mlađi prvotimci Borca koji su šansu uglavnom dobijali sa klupe. Rakić je zabeležio 5 nastupa i 156 minuta, Kovanov je dva puta branio na golu Borca i sakupio 142 minuta, Puhar i Miloš Medić su odigrali 4 utakmice i na terenu proveli oko 100 minuta, Strahinja Zečević je sakupio 66 minuta dok je Barbul nastupao samo na jednoj utakmici gde je upisao i jedine minute ove jeseni.

Pored gore navedenih, uz prvotimce Borca konstantno su bili i oni stariji prvotimci, Zoran Opačić, Vladimir Brakus i Duško Medić, koji nisu zabeležili niti jedan nastup, ali su bili uz klub i pomagali kada je to bilo najpotrebnije.

Za pohvalu su i treninzi koje su crveno-plavi odradili ove jesenje. Stiče se utisak da su prvotimci bili redovniji, verovatno bi i rezultat bio bolji, pogotovo onaj sa početka sezone. Najviše treninga ove jeseni sakuplili su Bičanin, Zečević i Grujić (svi preko 30), dok ih prate Toškov, Rašeta, Gajinov Dragan i mlađani Puhar sa nešto manjim brojem treninga (preko 20)

Nastavak sledi već narednih dana, a tada ćemo se fokusirati na učinak igrača, odnosno pogotke i asistencije.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page