top of page

Dužnik iz Nakova nam gostuje za vikend

Derbi 24. kola Područne fudbalske lige Zrenjanin bez ikakve dileme odigraće se predstojećeg vikenda na Lukarelo kada nam gostuje Polet iz Nakova, trenutno drugoplasirani tim sa tabele i veliki dužnik crveno-plavima za ubedljiv poraz od jesenas. Odlična prilika izabranicima Duška Medića da se revanširaju Nakovčanima za najubedljivjij poraz u posledne dve sezone, u utakmici kada će mnogima ostati u sećanju i po huliganskim ispadima igrača domaćeg tima za vreme utakmice ali i po završetku iste.

Prolećni deo prvenstva crveno-plavi iz Aleksandrova započeli su na najbolji mogući način. Borac je ostvario 4 pobede i remi na gostovanju u Kumanima. Na Lukarelu Borac ima maksimalan učinak i trenutno je uz Crvenu Zvezdu i Deliju jedini neporaženi tim posle zimske pauze.

Polet je i definitivno odustao od trke za prvo mesto i plasman u viši rang. Jasno je da će Crvena Zvezda osvojiti ligu ove sezone a Polet se bori svim snagama da ostane na drugoj poziciju koju im sve opasnije ugrožava Mladost iz Banatskog Despotovca.

Nakovčani su u poslednjih 5 utakmica ostvarili dve pobede, jedan remi i dva poraza. Zanimljivo je da su ovog proleća poraženi na oba gostovanja, prvo u Kumanima a zatim i u Mokrinu protiv Delije. U prošlom kolu Vojvodina iz Novog Miloševa uspela je osvoji jedan bod u Nakovu, a opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.

Što se međusobnih susreta tiče, šest zvaničnih utakmica u poslednjih nekoliko godina ova dva tima su odigrala. Skor je indetičan pa su i Borac i Polet po dva puta izlazili kao pobednici dok su se dva susreta završila bez pobednika.

Poslednji susret na Lukarelu ova dva tima završen je bez pobednika rezultatom 1:1, a što se tiče utakmice od jesenas, vredi istaći da je to jedina utakmica u kojoj je Borac nadigran i ubedljivo poražen pošto su Nakovčani slavili sa 4:0. Ipak, senku na ovu utakmicu bacilo je ponašanje igrača domaćeg tima koji su prvo verbalno a potom i fizički nasrnuli na pojedine igrače Borca za vreme utakmice, a potom i posle utakmice. Tada je i oštećeno jedno putničko vozilo delegacije crveno-plavih koja se i dalje nalazila u prostorijama klupa u Nakovu. Opširnije o ovoj utakmici i svim nemilim događajima posle utakmice možete pročitati ovde.

Sve gore navedeno ukazuje nam na činjenicu da nas očekuje jedna zaista zanimljiva i prava fudbalska borba dva tima koji zaslužuju plasman u sam vrh PFL Zrenjanin. Nadajmo se da će sve proći mirno, da izabranici Duška Medića neće nasedati na provokacije iskusnijih kolega iz tabora Poleta i da će bodovi na kraju ostati u Aleksandrovu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page