top of page

Željko Grujić igrač sezone

Poslednji statistički izveštaj ili analiza sezone koja je sada već za nama vezana je za timski i individualan učinak crveno plavih tokom proteklih godinu dana. Statistički podaci svakako su bitan deo učinka i analize svega učinjenog, pa tako možemo sa lakoćom da utvrdimo gde, kad i kako je prvi tim Borca igrao i šta je bio mogući uzrok dobrim ili pak lošim partijama koje su crveno-plavi prikazali. Četvrta pozicija na tabeli, zvanično odigrane 32 utakmice sa skorom od 16 pobeda, 6 remija i 10 poraza, sa gol razlikom od 68 postignutih i 45 primljenih pogodaka, dovodi nas na kraju do 54 osvojena boda koji su bili dovoljni za ostvarenje ranije zacrtanih ciljeva. Zahvaljujući svim dostupnim statističkim podacima, bez ikakve dileme možemo potvrditi da je Željko Grujić najbolji igrač crveno-plavih u sezoni za nama. Grujić je bio najprecizniji sa 16 postignutih pogodaka, takođe je zabeležio i najveći broj asistencija (8),ali i najveći broj nastupa odnosno vremena na terenu u odnosu na svoje saigrače iz aleksandrovačkog Borca.

Kao i prethodnih sezona, broj igrača koji je nastupao za Borac u prvenstvu je za svaku pohvalu. Čak 26 prvotimaca zabeležilo je barem jedan nastup za crveno plave od početka ove sezone. Najviše nastupa zabeležio je Željko Grujić koji je odigrao 29 utakmica(2466 minuta) i svaki put je bio starter. Po utakmicu manje imalu su Bičanin (2140 minuta), Samolov (2340 minuta) i Toškov koji je 18 puta bio starter dok je 10 puta ulazio sa klupe. Tomin je upisao 27 nastupa (2082 minuta), Cobor, Ivančević i prvi golman Gajinov odigrali su po 26 utakmica, dok je Rašeta zabeležio 25 nastupa i 1822 minuta na terenu.

Kapiten Kovačević odigrao je 24 utakmice i proveo 2084 minuta na terenu. Dragan Gajinov ima 23 utakmice od kojih je devet puta ulazio kao zamena.

Ostatak prvotimaca Borca zabeležio je manje od 20 nastupa u toku sezone, a prvi na toj listi jeste Aleksandar Bicok sa 17 nastupa i 1410 minuta. Slobodan Barbul upisao je 16 nastupa, Zečević Strahinja i Vladimir po 12 nastupa, jedan manje zabeležili su Miloš Medić i Vukan Vukmirović, dok je povratnik Vladimir Brakus upisao 8 nastupa, odnosno 275 minuta na terenu.

Nešto manju minutažu u sezoni za nama imali su mahom mlađi prvotimci Borca koje predvodi kapiten kadetske selekcije Miloš Puhar sa 7 nastupa, koliko imaju i drugi golman Kovanov, odnosno Saša Rakić. Bogaroški i Cucić su odigrali po 6 utakmica, dok su Halasev, Ivica Barbul i legedna kluba, Zoran Opačić, upisali po jedan, odnosno dva nastupa ove sezone.

Najefikasniji ove sezone bio je Željko Grujić sa 16 postignutih pogodaka. Odmah iza njega na listi strelaca je Rašeta sa 10, Ivančević i Cobor su postigli po 5 pogodaka, Bičanin je bio 4 puta precizan, Brakus i Bicok po 3 puta, Zečević Strahinja i Gajinov Dragan po dva puta, dok su se u listu strelaca ove sezone upisali još Zečević Vladimir, Tomin, Samolov, Toškov i Barbul Slobodan.

Grujić je na prvom mestu kad su u pitanju i asistencije. Željko Grujić je ove sezone asistirao 8 puta svojim saigračima za pogodak, Ivančević i Gajinov su isto uradili po 6 puta, dok se Rašeta našao 4 puta u ulogama asistenta. Bicok i Barbul su sakupili po 3 asistencije, Bičanin i Kovačević po 2, Zečević Strahinja i Vukmirović su po jednom asistirali svojim saigračima za postizanje pogodaka.

Očekivano, Grujić je najviše puta poneo titulu igrača utakmice (5 puta), Cobor je 3 puta bio izabran za najbolje igrača na utakmici, a istu titulu je 2 puta odneo i Rašeta. Po jednom za igrače utakmica proglašeni su golmani Gajinov i Kovanov, ali i Samolov, Bičanin, Gajinov Dragan, Brakus i Strahinja Zečević.

Imali su crveno-plavi dosta problema jesenas sa disciplinom pa su zaradili i veliki broj isključenja kojima se naravno ne ponosimo mnogo, ali smo svesni da su sastavni deo fudbala i da je teško bez njih odigrati celu sezonu. Broj iskjučenja u prolećnom delu prvenstva je gotovo totalno neutralisan, kao i broj javnih opomena koje su izrečene fudbalerima Borca. Što se tiče javnih opomena ove sezone svakako prednjače igrači iz veznog reda koji su najviše i osetili žar borbe na terenu. Bičanin i Cobor su najčešće javno opominjani od strane sudije pa su obojica zaradili po 9 žutih kartona. Bicok je 6 puta zaradio žuti katon, Ivančević 5 puta a Samolov 4. Preostali javno opomenuti prvotimci Borca dobili su manje od 4 žuta kartona, tako da nisu ni bili suspendovani na pravilnikom određeni broj utakmice.

Kad se sve sabere i oduzme, jedna vrlo uspešna sezona je za nama. Prvotimci Borca završili su na visokoj 4 poziciji na tabeli dok su kadeti osvojili dugo očekivani trofej namenjen šampionu kadetske lige. Pored svih ovih takmičarskih uspeha, vredi napomenuti one možda i bitnije uspehe koji su takođe ostvareni u toku ove sezone, a to je pre svega trend podmlađivanja seniorskog tima, rad sa mlađim kategorijama ali i podrška meštana Aleksandrova koja uprkos pandemiji nije izostala.

Ovom analizom spuštamo zavesu na takmičarsku sezonu 2020/21 i okrećemo se novoj sezoni koja ce početi već kroz mesec ipo dana.


Go Borac Go!!!

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page