top of page

Zvezda za vikend na Lukarelu

Derbi drugog kola Područne fudbalske lige Zrenjanin odigraće se ovog vikenda na stadionu Lukarelo. Sastaju se dve ekipe koje su startovale pobedama ovu sezonu, Borac iz Aleksandrova i Crvena Zvezda iz Ruskog Sela.

Uvek interesantni i uzbudljivi susreti ova dva tima koji imaju dosta burnu istoriju međusobnih susreta. Vrlo često su jedni od drugih zavisili , a dosta puta su međusobni susreti Borca i Zvezde uticali na konačni raspored na tabeli, ponekad i na plasman u viši rang.

U poslednjih 10 međusobnih susreta, Borac je bio bolji 4 puta, isto toliko puta slavila je i Crvena Zvezda, dok je dva puta utakmica završena bez pobednika. Prošle sezone ruskoselci su bili ubedljivi na Lukarelu i slavili sa 5:1, i ako je na poluvremenu bilo nerešeno, dok je ovoprolećni susret u Ruskom selu završen bez golovo.

Što se tiče međusobnih sustrena na Lukarelu, u prethodnih 5 utakmica Borac je 4 puta pobeđivao, a jednom (prošle sezone) ruskoselci su bili uspešniji i odneli sam plen iz Aleksandrova.

Što se tiče igračkog kadra, oba tima su doživela velike promene. Kao što je već poznato, aleksandrovčani se ove sezone oslanjaju na svoj podmlađeni igrački kadar koji su ojačali sa par proverenih pojačanja. Istim putem krenula je i Crvena Zvezda koja je uspela da zadrži veći deo svog već podmlađenog igračkog kadra ali i da dovede dva pojačanja, Miladinovića iz Delije i Pašića iz Kozare.

Kao što smo već rekli, oba tima su sezonu počeli pobedama, Borac službenim rezultatom u Jaši dok je Crvena Zvezda rutinski savladala Mladost iz Lukićeva rezultatom 3:1.

Teško je prepoznati pravog favorita u ovoj utakmici, tako da su šanse apsolutno podjednake. Jasno je da nas očekuje dobar fudbal zato pozivamo sve navijače FK Borac da dođu i pomognu svom klubu da stigne do nove pobede i ostane na vrhu tabele.


Utakmica između Borca i Crvene Zvezda odigraće se u Nedelju, 25.08. sa početkom od 17:30.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page