top of page

Završena sezona za crveno-plave

Utakmicama baraÅŸa za popunu Područne fudbalske lige Zrenjanin, proteklog vikenda i zvanično je spuÅ¡tena zavesa na sezonu 2022/23 u MFL Kikinda-ÅœitiÅ¡te, u kojoj će se i naredne sezoni takmičiti aleksandrovački Borac. Pored seniora, svoju uspeÅ¡nu takmičarsku sezonu okončale su i mlađe selekcije crveno-plavih gde naravno rezultat nije u prvom planu ali je uvek dobro znati da su i juniori ostvarili dosta dobre rezultate i plasmane u dosta jakoj konkurenciji.

Plasmanom u Play-off i osvajanjem četrvtog mesta, seniori aleksandrovačkog Borca ostvarili su zacrtani cilj u tek završenoj fudbalskoj sezoni. Kao i ranijih godina, šansu su uglavnom dobijali mlađi igrači pa je prosek godina prvotimaca Borca na terenu vrlo često tek prelazio preko 20 godina.

I ako su poneki očekivani rezultati izostali, a plasman u doigravanje ostvareno tek u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, ipak se moşe konstatovati da je sezona bila uspešnja, pre svega zbog ostvarenih ciljeva, ali i eksperimentisanja kako u taktici tako i samom igračkom kadru crveno-plavih.

Napredak iz Banatske Topole i Jedinstvo iz Novog Bečeja ostvarili su plasman u viÅ¡i rang takmičenja, samim tim broj ekipa za narednu sezonu u MFL Kikinda-ÅœitiÅ¡te biće neÅ¡to kraći, a konkurencija slabija. Pred nama je pauza pred početak priprema za novu sezonu, i pored toga rukovodstvo aleksandrovčana već uveliko radi na konstruisanju novog tima i dovođenju potencijalnih pojačanja, o tome viÅ¡e u periodu pred nama.

Što se juniora tiče, dosta zanimljiva sezona i solidni rezultati u jednoj izuzetno teškoj konkurenciji. Kadeti su završili sezonu na četrvtoj poziciju u konkurenciji od 10 timova. Izabrnaici Nikole Delića ostvarili su osam pobeda uz jedan remi i devet poraza. dovoljno da se sezona završi na gornjem delu tabele između Vojvodine iz Novog Miloševa i petoplasiranog Napredka iz Česterega.

Dugo su mlađi pioniri bili jedini neporaÅŸeni tim u svojoj ligi i u stopu su prtatili lidera i osvajača lige, OFK Kikindu. Ipak, neÅ¡to loÅ¡iji rezultati u poslednjih nekoliko utakmica doveli su crveno-plave na petu poziciju, tek nekoliko bodova iza drugoplasiranog Delije iz Mokrina, pozicije koja je bila san svih u taboru mlađih pionira aleksandrovačkog Borca.

Na kraju, i sam rad uprave aleksandrovčana moşemo oceniti sa prelaznom ocenom uprkos velikim osilacijama, pre svega oličenih u rezultatima seniorske ekipe ali i pojedinim drugim kadrovskim izazovima koji ni ove sezone nisu zaobišli Lukarelo.


Ovom prilikom ÅŸelimo da se zahvalimo i svim prijateljima kluba, navijačima i svima onima koji su klub pomagali i podrÅŸavali tokom cele sezone. Nadamo se da podrÅ¡ka neće izostati ni tokom naredne sezone!



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page