top of page

Završena sezona u PFL Zrenjanin

Juče je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke u vezi nastavka fudbalskih takmičenja u Srbiji. Odlučeno je da se u okviru Superlige i Prve lige Srbije odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Sve lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno.

Prema tabeli posle odigranog 17. kola PFL Zrenjanin, FK Borac zauzima poziciju broj 12 i to je konačan plasman ovog kluba za sezonu 2019/20. To znači da će fudbalski klub iz Aleksandrova i sledeće sezone nastupati u ovom rangu takmičenja.

Odluka da se prvenstva okončaju nije mnogo oštetila Aleksandrovčane, za razliku od nekih drugih klubova, ali ipak žalimo što se prvenstvo nije odigralo do kraja. Ali pošto su ljudski životi u pitanju, smatramo da je ovo ipak jedina ispravna odluka.

Šampion Područne lige za sezonu 2019/20 je Omladinac FAM iz Botoša a FK Borac im ovom prilikom čestita i želi sreću i uspeh u višem stepenu takmičenja. Iz lige ispadaju Radnički 1911 iz Jaše Tomić i Jedinstvo iz Bočara a novi članovi PFL Zrenjanin su Vojvodina iz Bašaida i ASK iz Aradca, koji su šampioni Medjuopštinske lige Žitište/Nova Crnja/Kikinda odnosno A lige FSG Zrenjanin, a pored njih u PFL dolazi iz Vojvođanske lige Begej iz Žitišta.

Jedina nedoumica je ostala da li će se odigrati baraži u nižim ligama ali kako god bilo odlučeno, zvanične utakmice na Lukarelu će se igrati tek od jeseni.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page