top of page

Završen prelazni rok, povratak "El capitana"

FK Borac je u subotu odigrao prvu kontrolnu utakmicu koja je uprkos nešto slabijem intenzitetu bila zanimljiva za gledanje jer je viđeno čak 7 golova. U prvoj pripremnoj utakmici ekipa iz Aleksandrova je nastupila u kombinovanom sastavu, uz odsustvo nekoliko igrača iz opravdanih razloga. Trojica igrača su imali priliku da prvi put obuku crveno-plavi dres, a to su novajlije koje su se ove zime pridružile ekipi sa Lukarela. Reč je o napadaču koji je u klub došao iz OFK Kleka Vladanu Čuroviću, mladom štoperu Slavku Tominu i Dejanu Stanojeviću Febi, prekaljenom igraču koji će imati bitnu ulogu u timu.

O odlascima smo pisali u ranijim vestima i kao što je poznato klub je napustio Aleksandar Živković koji je pojačao Roham iz Nove Crnje, kao i Mladen Novak koji se vratio u FK Begej iz Žitišta kako bi pomogao klubu u kojem je ponikao da izbori status u Vojvođanskoj ligi i sledeće sezone. Živkoviću i Novaku želimo sreću u daljem životu i puno golova novim starim klubovima.

U redove FK Borca se vratio i Miloš Samolov koji je prošle sezone bio bitna karika u ekipi koja je izborila opstanak u Područnoj ligi. Samolov može da pokrije poziciju levog i desnog beka, a ukoliko je potrebno može da se snađe i na poziciji desnog krila, što će biti od velike važnosti za trenera Vladimira Zečevića.

Takođe raduje vest da se timu priključio Zoran Opačić koji je odlučio da ponovo obuje kopačke i pomogne svom klubu u borbi za opstanak. Zoran je igrač koji ima daleko najveći fudbalski staž u klubu. Čak 25 sezona je kapiten FK Borca oblačio crveno-plavi dres. Sigurno je da neće moći da pruža partije kakve je pružao u najboljim igračkim godinama, ali će svojim iskustvom i savetima koje će davati mladim igračima biti od velike pomoći. Nema sumnje da će trener Zečević imati veoma težak zadatak da izbori opstanak u Područnoj ligi. Sigurno da je ekipa jača u odnosu na onu iz prvog dela, mnogo igrača iz sela je dobilo svoju šansu i svi se iskreno nadamo da će FK Borac izboriti opstanak u ligi. Da li će uspeti u toj nameri, ostaje da vidimo u drugom delu sezone koja startuje početkom marta meseca utakmicom sa Raničkim iz Jaše Tomić.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page