top of page

Teško gostovanje u Kleku

Četvrto gostovanje aleksandrovčana ove sezone biće podjednako teško kao i prethodna tri. Jasno je da ove sezone nema lakih gostovanja, gotovo sve ekipe su jednake i gotovo svuda se igra dobar i čvrst fudbal. Takav fudbal se već dugi niz godina igra i u Kleku gde će Borac ovog vikenda odigrati svoju narednu prvenstvenu utakmicu.

Klečani su jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Novajlija u Područnoj ligi Zrenjanin svoj prvi poraz doživeo je tek u prošlom kolu na gostovanju u Lukićevu. Pre ovog poraza redom su padali Mladost (BD), Radnički 1911 i Crvena Zvezda iz Ruskog Sela, dok su na gostovanju u Melencima osvojili veliki bod.

OFK Klek se trenutno nalazi na 3. poziciji na tabeli sa osvojenih 10 bodova, 3 manje od vodećeg Omladinca. Gol razlika je za svaku pohvalu, 15 postignutih golova uz samo 4 primljena, i to po dva u Lukićevu i Melencima, što znači da još uvek nisu ni jedan gol primili pred svojim navijačima.

Sa druge, Borac je jedinu pobedu ove sezone ostvario na neodigranom gostovanju u Jaši. Dosta sreće je nedostajalo crveno-plavima u prošlom kolu da ostvare pobedu i tako uvećaju svoj bodovni saldo, no pad koncetracije u finišu meča, plus nedovoljno sreće, kombinacija koja je bila dovoljna da se bodovi podele na ravne časti.

U poslednje 4 utakmice Tomić je u svakoj barem jedamput bio savladan, ali su livađani uspevali u svakoj da postignu barem jedan pogodak. I ako se očekivao mnogo bolji start, prvotimci Borca su i dalje izuzetno motivisani tako da svi priželjkuju dobar rezultat sa narednog gostovanja.

Što se tiče međusobnih susreta, poslednji put ova dva tima su se sastala maja meseca 2012. godine na Lukarelu, a Borac je tada slavio rezultatom 3:1. Poslednji put u Kleku utakmica je završena bez pobednika (0:0), a kada se saberu sve utakmice ova dva tima u poslednjih 10 godina, Klečani su bili bolji za jednu pobedu više.

Dobra informacije svakako jeste da Nikola Delić može da računa na sve prvotimce, tako da će biti na "slatkim mukama" da sastavi tim koji će istrčati u nedelju na klečanski stadion. Utakmica počinje u 16:00, a ovom prilikom pozivamo sve navijače FK Borac da dođu u što većem broju i navijanjem pomognu klubu da napokon krene sa dobrim rezultatima.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page