top of page

Teško gostovanje u Aradcu

U narednom kolu Područne fudbalske lige Zrenjanin, aleksandrovački Borac gostovaće u Aradcu gde će odigrati utakmicu protiv domaćeg ASK-a. Jedno od najprijatnijih iznenađenja jesenjeg dela prvenstva ovo proleće nije baš započelo na najbolji način što bi aleksandrovčani mogli da iskoriste i stignu do šeste uzastopne pobede, ali i nastave seriju zvaničnih utakmica bez poraza koja je započela posle poraza u Kleku Novembra prošle godine.

I ako se radi o dva kluba sa dugačkom fudbalskom tradicijom, ovo je tek drugi zvanični meč Borac i ASK u novijoj istoriji, pošto su jesenas na Lukarelu odigrali bez golova, odnosno i bez pobednika. Koliko se radi o izjednačenim ekipama dovoljno govori i tabela gde je Borac trenutno na četvrtoj pozivi sa 40 osvojenih bodova dok je ASK peti sa dva boda manje. Ipak, kada se pogleda samo ova godina i drugi deo sezone Borac je na drugoj poziciji sa 19 bodova iz 7 utakmica dok je ASK tek na 13 poziciji sa 7 osvojenih bodova iz 8 utakmica.


Od početka prolećnog dela prvenstva ASK je zabeleÅŸio dve pobede, zanimljivo obe na gostovnajima i to protiv Lehela i Mladosti u Banatskom Despotovcu. Prvi i jedini bod ovog proleća Aradčani su osvojili protiv ekipa iz Kumana kada su remizirali na svom terenu. Sav plen iz Aradca su odnosili Delija, Rusanda i Crvena Zvezda iz Ruskog Sela, a u ova tri susreta odbrana ASK-a je čak 10 puta kapitulirala.


U poslednjem kolu ASK je poraÅŸen na gostovanju u Novom MiloÅ¡evu rezultatom 2:1 dok je Borac petom uzastopnom pobedom nastavio niz odličnih rezultata koji garantuju visok plasman na tabeli. Ipak, blaga uloga favorita na ovoj utakmici biće na stvani domaćeg tima, pre svega zbog činjenice da se igra u Aradcu ali i informacije da će domaćin za ovaj meč biti posle duÅŸeg vremena kompletan. Sa druge strane, i strateg crveno-plavih će moći da računa na sve provitmce tako da nema nikakve sumnje da će aleksandrovčani svim snagama krenuti ka novoj pobedi.


Utakmica u Aradcu odigraće se u subotu, 01.05.2021. sa početkom od 16:30 časova

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page