top of page

Susret dva Borca za vikend

Prva zvanična fudbalska utakmica ove godine u Aleksandrovu, odigraće se u vikendu pred nama, kada će na Lukarelo gostovati Borac iz Iđoša, trenutno devetoplasirani tim sa tabele. I ako je gost trenutno u donjem delu tabele i ne baš u zavidnoj rezultatskoj seriji, oprez kod aleksandrovčana mora biti na vrlo visokom nivou, poučeni lošim iskustvima protiv timova sa donjeg dela tabele ili prerano upisanih tri boda protiv ekipa za koje se verovalo da neće predstavljati veliki problem. Ipak, svi timovi u ovoj ligi mogu da prirede iznenađenje, ili pak da budu izuzetno težak protivnik, a najbolji primer imali smo prilike da vidimo u proteklom kolu kada je 1. Oktobar do skoro poslednjeg minuta utakmice, pošteno namučio aleksandrovčane.



Što se tiče trenutne forme, aleksandrovački Borac je u prednosti pošto su u poslednjih pet utakmica osvojili 10 od mogučih 15 bodova. Jedini poraz u ovom intervalu crveno-plavi doživeli su od Omladinca, jednog od glavnih konkurenata za direktan plasman u viši rang. Sa druge strane, gosti iz Iđoša imaju svih pet poraza u poslednjih pet utakmica, a u poslednje dve utakmice primili su čak 28 pogodaka uz samo jedan postignut.


Jedini susret ova dva time u proteklih nekoliko godina pripao je aleksandrovačkom timu rezultatom 5:4. Zanimljivo je da je ekipa iz Iđoša upravo posle ovog poraza uspela da zabeleži dve uzastopne pobede, inače jedine dve pobede ove sezone, što im je dovoljno da ostanu za poziciju iznad trenutno poslednje plasiranog 1. Oktobra.

I ako smo već napomenuli da se protivnik ne traba podceniti, a unapred uknjižena tri boda vrlo često se obiju o glavu favorizovanom timu, ipak treba biti realan i očekivati pobedu domaćeg tima koji je apsolutni favorit u ovoj utakmici, i zaista sve osim pobede aleksandrovačkog Borca bilo bi pravo iznenađenje.

U svakom slučaju, podrška sa tribina je preko potrebna. Očekuje nas jo jedan prelep prolećni dan, a gde bolje ga provesti nego na aleksandrovačkom fudbalskom stadionu. Utakmica će se odigrati u nedelju, 07.04. sa početkom od 16 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page