top of page

Sedam klubova i dalje u borbi za opstanak

Dva kola pre kraja ove duge i naporne fudbalske sezone borba za opstanak i dalje ne jenjava u Područnoj fudbalskoj Ligi Zrenjanin, pa je tako sve veći i veći broj klubova direktno ili potencijalno ugrožen i o svom opstanku u ligi moraće da strepi do poslednjeg trenutka. Odavno je već bilo poznato da su Lehel, Tamiš i OFK Klek ispali iz lige i da će se naredne sezone takmičiti u nižem rangu, ipak za preostala dva ili tri mesta (tačan broj ekipa koje ispadaju još uvek nije poznat), odnosno kako bi izbegli jednu od pozicija koje vode u niži rang, i dalje se bori veliki broj timova, a sve je jasnije da će borba trajati do poslednjeg minuta.

Trenutno u najtežoj poziciji nalazi se 2. Oktobar iz Kumana. Posle odličnog starta i šarolikog nastavka sezone, ekipa iz Kumana imala je u jednom momentu seriju od sedam utakmica bez pobede što ih je koštalo vrednih bodova i verovatno boljeg plasmana u finišu sezone. U preostala dva kola 2.Oktobar će ugostiti trenutno trećeplasirani tim sa tabele, Mladost iz Banatskog Despotovca, dok će u poslednjem kolu gostovati ekipi MSK koja se takođe nalazi u opasnoj zoni. Pitanje je da li bi i obe pobede, osnosno 6 bodova bili dovoljni Kumančanima za opstanak, ali svakako vredi pokušati i nadati se povoljnom razvoju situacija u drugim utakmicama pa čak i rangovima takmičenja.

Tri boda više od Kumančana na tabeli ima Radnički 1911, tim koji je sa vrha tabele dozvolio sebi takav luksuz da se sad grčevito bori za opstanak. Glavni krivac za ovaj sunovrat ekipe iz Jaše Tomić može se pronaći u očajnoj formi i samo šest osvojenih bodova u poslednjih 9 utakmica ovog proleća. Do kraja sezone, Radnički 1911 će na svom terenu ugostiti Mladost iz Lukićeva, ekipu kojoj su bodovi takođe neophodni, dok će u poslednjem kolu ekipa iz Jaše gostovati Crvenoj Zvezdi u Ruskom Selu. Šest bodova iz oba susreta garantuju opstanak, tri boda bi produžila nadu za opstankom, sve manje od toga bi verovatno značilo ispadanje iz lige.

U sličnoj situaciji nalazi se i Rusanda koja ima bod više od Radničkog, ali i nešto lakši raspored u preostala dva kola. Prvo će Melenčani na gostovanje već otpisanom Tamišu da bi u poslednjem kolu na svom terenu dočekali Polet iz Nakova. Iako je Polet na drugom mestu na tabeli, očigledan je pad forme ekipe iz Nakova i totalna nezainteresovanost ekipe da se takmiči sa timovima iz donjeg dela tabele, tako da je sasvim moguće da će Rusanda upisati obe pobede i sa šest bodova obezbediti sebi opstanak u ligi.

Svakako jedan od najtežih poslova do kraja sezone očekuje MSK. Ekipa iz Mihajlova uspela je da pobedi 4 od poslednih 5 utakmica i tako sebe pozicionira na poziciju gde bi joj šest bodova do kraja sasvim sigurno obezbedilo opstanak, dok sve manje od toga bi opet zahtevalo dodatne kalkulacije i povoljan ishod na drugim terenima. Ipak, ono što je bitno jeste da će MSK za protivnike u poslednja dva kola imati Vojvodinu iz Bašaida i 2. Oktobar, oba tima koji be pobedama takođe želeli da potvrde ili obezbede opstanak u ligi.

Ništa lakši posao ni za Mladost iz Lukićeva koja će u poslednja dva gola prvo gostovati u Jaši Tomić a potom na svom terenu dočekati ASK koji ima isti broj bodova u ovom trenutku pa će mu bodovi biti podjednako bitni u ovoj utakmici. Isti broj bodova kao i Mladost, odnosno ASK ima i Potisje iz Knićanina koji opet za protivnike do kraja ima ASK i Vojvodinu iz Bašaida. Čini se da će upravo ovaj trio (Mladost L, ASK, Potisje) odlučiti na kraju ko će ostati u ligi a ko će naredne sezone igrati u nižem rangu.

Za sada, bezbrižni su Borac, Delija i obe Vojvodine koje bi ipak sa tri boda potvrdile opstanak u ligi i odbacile svaku mogućnost da se naredne sezone takmiče u nižem rangu. Tabela kaže da su timovi od pozicije 8. do pozicije 13. u samo dva boda razlike i da će upravo naredna dva kola dati odgovor na mnoga pitanja.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page