top of page

Rusanda mora pasti!

Izgleda da je pitanje opstanka u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin za crveno-plave bilo nikada neizvesnije i da će se mnogo toga znati posle naredna dva susreta u kojima Borac igra protiv Rusande i Vojvodine u Bašaidu. Neuspeh na prolećnoj premijeri na Lukarelu kao i debakl u Banatskom Despotovcu, doveli su Aleksandrovčane pred svršen čin i sve sem maksimalnog učinka u naredne dve utakmice dovodi u pitanje područnoligaški status crveno-plavih. Naravno, još uvek postoji mnogo kalkulacija i mogućnosti da se broj koji će ispasti iz lige dodatno smanji od trenutno očekivanog, ali svakako da bi sve bilo mnogo lakše ukoliko bi mladi tim Borca uspeo da već u vikendu pred nama napravi prvi korak i ostvari vrlo bitnu pobedu.

Protivnik, vrlo dobro poznat izabranicima Petra Skundrića, ali u dobrom pamćenju i najvatrenijim navijačima aleksandrovačkog kluba. Posle tri vezana poraza na zenitu jesenjeg dela prvenstva, Rusanda je prvo iznenadila u Srpskoj Crnji i ubedljivo savladala domaću Budućnost sa rezultatom 4:0, da bi u prošlom kolu sa minimalnih 1:0 pao i Banat iz Čente. Zahvaljujući osvajanju maksimalnog broja bodova ovog proleća, Rusanda je uspela da se odmakne od opasne zone i sada je na sredini tabele sa dovoljno bodovnom zalihom naspram ekipa koje se grčevito bore za osptanak.

Ne treba mnogo trošiti reči na učinak crveno-plavih u ovoj sezoni. Podmlađeni tim Aleksandrovčana nije se najbolje snašao u društvu iskusnijih timova područnoligaša pa je saldo od 13 osovjenih bodova dovoljan da iza sebe imaju još samo dva tima, Mladost iz Lukićeva i Vojvodinu iz Bašaida. Početak drugo dela sezone daleko je od zadovoljavajućeg iako je broj prvotimaca koji će nastupati za crvenoplave ove sezone nikada veći. Mlade snage i velika želja nisu ipak dovoljni da se osvajaju bodovi u takmičarskim utakmicama koje mnogo znače. I pored svega toga, motiv je prisutan, a želja da bodovi ostanu na Lukarelu izuzetno je velika, tako da se nadamo da ni borbenosti neće nedostajati pred naredni susret.

Tradicija međusobnih susreta uglavnom je bila u korist domaćina, i to gotovo svaki put više nego ubedljivo. Borac je na Lukarelu znao vrlo često da deklasira ekipu Rusande pa je na prethodna tri susreta pred svojim navijačima postigao čak 20 pogodaka, a primio svega dva. Poslednji susret na Lukarelu završio je ubedljivom pobedom od 7:0 u korist Borca, a u naredna dva susreta koja su se oba odigrala u Melencima, Rusanda je takođe bila više nego ubedljiva pa je oba puta deklasirala Aleksandrovčane.

Favorit pred ovaj susret svakako je domaći tim Borca, prvo je tradicija na strani Aleskandrovčana, a potom je želja za pobedom mnogo veća u taboru Borca jer kao što smo već rekli, samo maksimalan učinak u naredna dva susreta garantuje mirniji nastavak sezone i rasplet situacije.

Podrška sa tribina je više nego potrebna, zato pozivamo sve navijače Borca da u što većem broju prisustvuju na narednoj utakmici i pomognu prvotimcima Borca da stignu do nove pobede i bitnih bodova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page