top of page

Roham slavio u komšijskom derbiju

Treći poraz crveno-plavih na svom stadionu u ovoj sezoni, ovoga puta moÅŸda i najbolniji jer su aleksandrovčani poraÅŸeni u opÅ¡tinksom derbiju od odličnog protivnika i to poÅ¡to su na odmor otiÅ¡li sa dva gola prednosti. Nekada fudbaler Borca, sada prvotimac Rohama, Goran Grujić, bio je nereÅ¡iva enigma za Å¡toperski par aleksandrovčana koji je u finiÅ¡u utakmice potpuno kapitulirao.

Bolje nije moglo početi za crveno-plave. Prva ozbiljnija Å¡ansa i pogodak već u devetom minutu, strelac Ivančević na asistenciju Gajinova. NeÅ¡to kasnije dobra Å¡ansa za Zečevića zavrÅ¡ava pored gola iskusnog Vukobrata. KaÅŸnjavaju to gosti već u 18. minutu kada je Grujić ostao sam ispred gola Puhara i pogodio za izjednačenje. Negodovali su domaći signalizirajući da je Grujić bio u viÅ¡e nego očiglednom ofsajdu, ali glavni sudija Čolak nije menjao odluku pa je rezultat bio poravnat.

Ipak, do kraja prvog dela potpuna dominacija domačina i dva lepa pogodka Gajinoca, prvo u 26. minutu a zatim i 40. sa velikih 3:1 u korist crveno-plavih posle prvih 45. minutu. Činilo se da će domaćin rutinski okončati ovu utakmicu i upisati prva tri boda ove godine na Lukarelu, no ipak veliki pad igre, pogotovo na sredini terena, ali i vrlo raspoloÅŸeni Grujić, bili su dovoljni da utakmica ode sasvim drugim tokom.

Roham smanjuje prednost Borca u 62. minutu preko Grujića, rezervista Maksimović poravnava na 3:3 samo četiri minuta kasnije, a totalni preokret i šok za sve prisutne priredio je Grujić svojim trećim pogodkom u 82. minutu za, ispostaviće se, konačnih 3:4 u korist Rohama.

Već smo rekli da ovaj poraz crveno-plavih boli mnogo, no još više brine igra izabranika Vladimira Zečevića u nastavku utakmice gde su gostima iz Nove Crnje totalno prepustili inicijativu što su gosti preko iskusnih pojedinaca lako pretvarali u pogodke.

Ovaj poraz mnogo remeti planove aleksandrovčana do kraja sezone. Naravno da ništa još nije izgubljeno, a popravni je već narednog vikenda kada će Borac gostovati u Hetinu ekipi Terekveša.


Jedino dobra stvar za aleksandrovčane u ovoj utakmici jeste da je poseda na Lukarelu bilo inzvaredna, a derbi je ispunio očekivanja pa su svi prisutni mogli da uşivaju u dobrom fudbalu i mnogo golova na obe strane.


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page