top of page

Remi u Mihajlovu, Borac "preplivao" Tamiš

Ponovo zanimljiva fudbalska nedelja za nama i rezultati koji nas uvode u neizvesnu završnicu sezone, barem što se borbe za opstanak tiče. Čak šest timova posle odigranih utakmica u vikendu za nama našlo se u grčevitoj borbi za opstanak na samo tri boda razlike, i svakako da će ove timove svaki naredni kiks ili propuštena prilika za osvajanje bodova skupo koštati. Proteklo 22. kolo nam je donelo dosta tvrdih utakmica u kojima su domaćini bili nešto uspešniji pa su slavili u četiri navrata, gosti su bili uspešniji u dva meča dok su dve utakmice završene bez pobednika.

ASK je nastavio svoju seriju lošig rezultat pošto su i u proteklom kolu doživeli poraz, ovoga puta od ekipa iz Aradca bila je bolja ekipa Delije iz Mokrina koja je slavila rezultatom 3:1. Ni ovaj vikend nije mogao da prođe bez optužbi na račun sudijskih trojki, pa je tako i ekipa iz Aradca imala mnogo toga da prigovori na suđenje u pomenutoj utakmici koje je po njihovom mišljenju, direktno uticalo na konačan rezultat i pobednika u ovom meču. Što se utakmice tiče, domaćin počinje bolje i pogodkom Ponorca stiže do vojdstva u 25. minutu utakmice. Do kraja poluvremena bez uzbuđenja pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću u korist domaćeg tima. Nastavak utakmice vrlo uzbudljiv ali bez pogodaka do 78. minuta igre kada je Miladinović preciznim šutem izjednačio na 1:1. U 86. minutu totalni preokret, a strelac drugog pogodka za goste ponovo je bio Miladinović, ovoga puta iz slobodnog udarca. Konačnih 3:1 postavlja Spahić samo dva minuta kasnije. Ovo je četvrta uzastopna pobeda Delije koja se sada nalazi na sredini tabele, ali i dalje u opasnoj zoni sa samo 3 boda više od Potisja koji se nalazi na 14. poziciji.

Derbi kola u Mihajlovu završen je bez pobednika. Favorizovana Crvena Zvezda iz Ruskog Sela nije uspela da stigne do pete uzastopne pobede ove jeseni i tako uveća svoju bodovnu prednost nad drugoplasiranim Poletom iz Nakova. Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji domaćeg tima dok su gosti svoju šasnu tražili iz kontra napada, ali rezultat se nije menjao. U nastavku ponovo MSK opasniji što uspeva da kruniše pogodkom u 73. minutu utakmice, strelac Tot. Ipak, Crvena Zvezda uspeva da osvoji bod na ovoj utakmici i to pogodkom u 85. minutu utakmice iz jedine prave šanse koju su uspeli da stvore na gostovanju u Mihajlovu.

Pobednika nije bilo ni u Nakovu gde je gostovala Vojvodina iz Novog Miloševa. Polet je poveo na samom početku meča iz jedanaesterca posle starta nad kapitenom Draganovićem, a siguran izvođač sa bele tačke bio je Vuk Šćepanović. Nakon toga domaćin je imao još dve stopostotne šanse preko Draganova i Zorića. Kako to obično biva u fudbalu kazna je stigla i gosti dolaze do izjednačenja sredinom prvog poluvremena. Inicijativa domaćih tokom prvog dela krunisana je pogodnom hitronogog Radulovića koji beži odbrani gostiju i lako savladava golmana Veskova. Nakovčani su nastavili da ređaju šanse i u drugom poluvremenu ali rezultat se nije menjao. Nakon greške igrača domaćih Radaka Vojvodina dolazi do izjednačenja u 60. minutu meča.

Težak poraz doživela je Mladost (BD) na gostovanju u Jaši Tomić. Domaćin je bio izuzetno raspoložen za igru što potvrđuje i činjenica da je već posle 15 minuta igre rezultat bio 3:0 u korist Radničkog 1911. Sredinom prvog poluvremena već oslabljeni tim Mladost morao je utakmicu da nasatvi i bez prvog golmana Marića pa je do kraja utakmice na mrežu morao igrač Bojan Topalović. U drugom poluvremenu još jedan pogodak za domaći tim i bespotreno iskljičenje trenera gostujeć tima Srdića koji je u 87. minutu ušau u teren nebi li smirio koškanje pojedinih igrača. Sve u svemu ubedljiva i zaslužena pobeda Radničkog koji ostaje u vrhu tabele.

Aleksandrovački Borac polako postaje pravi hit prolećnog dela prvenstva. Podmlađeni tim Borca stigao je i do četvrte pobede ove jeseni, ovoga puta na teškom gostovanju u Farkaždinu, rezultatom 2:1. Opširnije o ovoj utakmici možete pročitati ovde.

Što se ostalih utakmica tiče, očekivana ubedljiva pobeda Mladosti u Lukićevu protiv već otpisanog Lehela rezultatom 7:0, Potisje je savladalo na svom terenu Rusandu rezultatom 2:1 dok je Vojvodina u Bašaidu ubedljivo savladala OFK Klek rezultatom 4:1.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page