top of page

Prvi poraz crveno-plavih na gostujućem terenu

Updated: Apr 3, 2023

Fudbaleri Borca su u okviru 8. kola Međuopštinske lige Kikinda-Žitište odigrali utakmicu u Banatskoj Topoli i po mišljenju mnogih posmatrača nezasluženo izgubili. Utakmica odigrana pred punim tribinama, u pravom sportskom duhu, bez preterano grube igre i na dobro pripremljenom terenu. Svi uslovi za igru su bili mnogo iznad ovog ranga takmičenja. Utakmica prava prvenstvena, sa puno šanse na obe strane.

Domaćini su najviše pretili preko brzonogog Sekereša i iskusnog Đorića, ali je najbolji pojedinac na meču golman Puhar svaki put bio na visini zadatka. Sa druge strane, gosti su pokušavali da kontrama stignu do gola, najviše preko Gajinova, ali je ovaj u tri navrata bio neprecizan. U 30. minutu sudija nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju dosuđuje penal, koji po mišljenju mnogih nije postojao.

Treba napomenuti da je pre toga domaći igrač evidentno udario po licu Štikovca, ali sudija je to okarakterisao kao simuliranje i dozvolio da se igra nastavi. Najstrožu kasnu uz dosta sreće u gol pretvara Sekereš, kada je golman Puhar za malo ostao nesavladan. Tim rezultatom odlazi se na odmor.

U drugom poluvremenu Aleksandrovčani se nisu predavali. Uspeli su da stvore nekoliko šansi, ali su za malo ostali neprecizni Zečević i Gajinov. U 63. minutu glavni sudija opet dosuđuje najstrožu kaznu, opet u korist domaćina, na iznenađenje svih prisutnih gledalaca i igrača. Siguran izvođač ovog puta bio je Golušin Dušan, kada je pogodio malu mrežu i tako udvostručio prednost svog tima.

Tačku na utakmicu stavio je Zlatko Đorić 10 minuta kasnije kada je u situaciji jedan na jedan rutinski loptu sproveo u mrežu pored nemoćnog Puhara. Celoj situaciji prethodio je faul domaćeg igrača nad Barbulom, ali je sudija samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Fudbaleri Borca pružili su najbolju partiju i dokazali da mogu da pariraju svim ekipama iz ovog ranga takmičenja. Neiskustvo i greške koje su skupo koštale golobradu ekipu iz Aleksandrova na mnogo utakmica rezultat su trenutnog stanja na tabeli.

Ova utakmica je dokaz da se vidi boljitak u igri crveno-plavih, ali im predstoji mukotrpan rad ukoliko žele da uskoro budu članovi Područne lige.

Domaćinu se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri, čestitamo im na pobedi i gostoprimstvu i želimo im puno sreće u nastavku prvenstva. Nadamo se da se ovo suđenje neće ponoviti i da su odluke koje je glavni sudija Reljić Milan donosio bile plod neiskustva.

Hvala i navijačima koji su izdvojili svoje vreme i došli da podrže svoju ekipu. Sledeća utakmica igra se u Aleksandrovu, a protivnik je glavni pretendent za ulazak u Područnu ligu, ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page