top of page

Protiv Rohama za prvo mesto

Kadeti aleksandrovačkog Borca na korak su od odbrane titule u Područnoj fudbalksoj ligi Zrenjanin, grupa Sever. Ukoliko crveno-plavi na narednoj utakmici ostvare pobedu nad komšijama iz Nove Crnje, a Crvena Zvezda ne pobedi Napredak iz Česterega na svom terenu, kadeti Borca će dva kola pre kraja imati dovoljnu bodovnu prednost kako bi ponovo osvojili prvo mesto i samim tim odbranili titulu namenjenu najboljem timu kadetske lige. Ipak, kao i prošle sezone, ovaj zadatak izabranicima Nikole Delića neće biti ni malo lak. Protivnik je u odličnoj rezultatskoj seriji i trenutno je na drugoj poziciji na tabeli, a razlika izmedju prvoplasiranog Borca i Rohama je samo 3 boda.

Propustili su crveno-plavi već dve šanse da osiguraju prvo mesto i rutinksi privedu ovu sezonu kraju. Prvo su remizirali sa poslednjeplasiranim Jedinstvom a zatim i u Srpskoj Crnji, gde su bodovi svakako bili očekivani. Na sreću, ova dva kiksa nije uspela da iskoristi Crvena Zvezda koja je u poslednja dva kola osvojila samo jedan bod, tako da je razlika na tabeli između Borca i Crvene Zvezde trenutno 4 boda.

Kao što smo već rekli, računica je prosta. Pobeda aleksandrovčanima je u svakom pogledu neophodna nebi li ostaraili zacrtani cilj i odbranili titulu iz prošle sezone. U slučaju da i Crvena Zvezda ne pobedi, to onda značilo da je Borac ponovo šampion i to dva kola pred kraj sezone. Ukoliko pak Crvena Zvezda savlada Napredak, borba za naslov prvaka vodiće se izmeu ova dva tima do poslednjeg kola. Borac će imati šanse i ukoliko ne stigne do pobede na d Rohamom, pa čak i ako gosti pobede u Aleksandrovu, ali u tom slučaju mnoge stvari neće zavisiti od crveno-plavih već od učinka ostalih timova u ligi.

U preostala tri kola Borac će dočekati Roham i Begej, dok će na gostovanje u Novo Miloševo. Šest bodova bi sigurno bili dovoljni za prvo mesto, ali je svakako najbitnije da jedna od te dve pobede bude upravo protiv Rohama. Ekipa iz Nove Crnje ima možda i najteži raspored do kraja pošto će gostovati u Aleksandrovu i Žitištu, a jedino će dočekati Napredak iz Česterega.

Čini se najlakši raspored ima Crvena Zvezda koja će u Ruskom Selu dočekati Napredak iz Česterega i Vojvodinu, dok će na gostovanje u Srpsku Crnju.

Bez sumnje, zanimljiv finiš sezone očekuje nas i u kadetksoj ligi. Prvi, možda i najbitniji korak odigraće se već ovog vikenda kada će na Lukarelu kadeti Borca dočekati Roham. Pobeda je ogroman korak ka odbrani titule, a do ostvarenja tog koraka biće mnogo lakše uz podršku sa tribina.

Comments


ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page