top of page

Protiv Rohama za prvo mesto

Kadeti aleksandrovačkog Borca na korak su od odbrane titule u Područnoj fudbalksoj ligi Zrenjanin, grupa Sever. Ukoliko crveno-plavi na narednoj utakmici ostvare pobedu nad komšijama iz Nove Crnje, a Crvena Zvezda ne pobedi Napredak iz Česterega na svom terenu, kadeti Borca će dva kola pre kraja imati dovoljnu bodovnu prednost kako bi ponovo osvojili prvo mesto i samim tim odbranili titulu namenjenu najboljem timu kadetske lige. Ipak, kao i prošle sezone, ovaj zadatak izabranicima Nikole Delića neće biti ni malo lak. Protivnik je u odličnoj rezultatskoj seriji i trenutno je na drugoj poziciji na tabeli, a razlika izmedju prvoplasiranog Borca i Rohama je samo 3 boda.

Propustili su crveno-plavi već dve šanse da osiguraju prvo mesto i rutinksi privedu ovu sezonu kraju. Prvo su remizirali sa poslednjeplasiranim Jedinstvom a zatim i u Srpskoj Crnji, gde su bodovi svakako bili očekivani. Na sreću, ova dva kiksa nije uspela da iskoristi Crvena Zvezda koja je u poslednja dva kola osvojila samo jedan bod, tako da je razlika na tabeli između Borca i Crvene Zvezde trenutno 4 boda.

Kao što smo već rekli, računica je prosta. Pobeda aleksandrovčanima je u svakom pogledu neophodna nebi li ostaraili zacrtani cilj i odbranili titulu iz prošle sezone. U slučaju da i Crvena Zvezda ne pobedi, to onda značilo da je Borac ponovo šampion i to dva kola pred kraj sezone. Ukoliko pak Crvena Zvezda savlada Napredak, borba za naslov prvaka vodiće se izmeu ova dva tima do poslednjeg kola. Borac će imati šanse i ukoliko ne stigne do pobede na d Rohamom, pa čak i ako gosti pobede u Aleksandrovu, ali u tom slučaju mnoge stvari neće zavisiti od crveno-plavih već od učinka ostalih timova u ligi.

U preostala tri kola Borac će dočekati Roham i Begej, dok će na gostovanje u Novo MiloÅ¡evo. Å est bodova bi sigurno bili dovoljni za prvo mesto, ali je svakako najbitnije da jedna od te dve pobede bude upravo protiv Rohama. Ekipa iz Nove Crnje ima moÅŸda i najteÅŸi raspored do kraja poÅ¡to će gostovati u Aleksandrovu i ÅœitiÅ¡tu, a jedino će dočekati Napredak iz Česterega.

Čini se najlakši raspored ima Crvena Zvezda koja će u Ruskom Selu dočekati Napredak iz Česterega i Vojvodinu, dok će na gostovanje u Srpsku Crnju.

Bez sumnje, zanimljiv finiÅ¡ sezone očekuje nas i u kadetksoj ligi. Prvi, moÅŸda i najbitniji korak odigraće se već ovog vikenda kada će na Lukarelu kadeti Borca dočekati Roham. Pobeda je ogroman korak ka odbrani titule, a do ostvarenja tog koraka biće mnogo lakÅ¡e uz podrÅ¡ku sa tribina.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page