top of page

Protiv Banata za opstanak

Borba za opstanak još uvek nije završena, crveno-plavi još uvek imaju realne šanse da se nađu u društvu područnoligaša i naredne sezone, ali za tako nešto će im biti neophodni gotovo svi bodovi u utakmicama pred nama. Matematika je jasna, treba na kraju imati bod više od Vojvodina kako bi se uvećale šanse za opstankom i smanjila direktna zavisnost od ostalih timova iz viših liga ali i baraža u kojem će igrati drugoplasirani tim iz naše lige. Prvi korak je već u vikendu pred nama, a protivnik dobro poznat, Fudbalski Klub Banat iz Čente.

O međusobnim duelima ova dva tima ne treba mnogo trošiti reči. I ako geografski ne tako blizu jedni drugima, rivalitet između Borca i Banata godinama je postajao sve jači. Bilo je sezona kada su se ova dva tima direktno borila za ulazak u viši rang ali vrlo često i za opstanak u podrulnoj ligi, zato i ne čudi da se oba tima poznaju dosta dobro.

Serija od osam uzastopnih poraza dovela je aleksandrovčane pred ambis. I ako to zvuči poražavajuće, ne treba osuđivati mladi tim Borca koji je izneo ogroman teret ovog proleća a vrlo često za protivnika je imao i delioce pravde koji su iz njima poznatih razloga činili sve nebi li naškodili crveno-plavima. Ipak, optimizam i moral u ekipi dosta dugo nisu bili na tako visokom nivou. Svi jedva čekaju da izazov u poslednjih 6 utakmica počne, a ono što možemo obećati je svakako da se ni jedan protivnik iz Aleksandrova do kraja sezone neće lako odneti bodove.

Sa druge strane, Banat mirno i spokojno dočekuje naredni susret. Ekipa iz Čente se trenutno nalazi na petoj poziciji sa 34 osvojena boda i za njih je praktično ova sezona već završena. I ako su takmičarski motivi gostiju gotovo minimalni, iz pouzdanih izvora stižu nam informacije da u Aleksandrovo dolaze u punom sastavu sa ciljem da sa Lukarela odnesu sav plen. Da li će Banat u Aleksandrovo igrati za neki drugi tim ili je ovaj motiv čisto takmičarskog duha, saznaćemo sigurno do kraja sezone, ali za sada ovaj podatak nam sasvim sigurno obećava pravu prvensvtenu utakmicu punu borbe i nadajmo se pogodaka.


Utakmkica između Borca i Banata odigraće se u Nedelju, prvog Maja, sa početkom od 16:30 časova, a ovom prilikom pozivamo sve navijače Borca da u što većem broju pruže podršku crveno-plavima da napokon prekinu seriju poraza i ostvare prvu pobedu ovog proleća.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page