top of page

Preko Tamiša do novih bodova

Naredno gosotvanje Aleksandrovačkog Borca biće podjednako teško kao i svako drugo gostovanje ove sezone. Svedoci smo da se ove godine igra odličan fudbal i da su gotove sve ekipe podjednakog kvaliteta i sličnih ambicija. Gotovo da nema velike razlike između novajlija u Područnoj ligi sa klubovima koji su članovi iste već dugi niz godina. Odličan primer upravo je naredni protivnik crvenoplavih, ekipa Tamiša iz Farkaždina.

Fudbalski Klub Tamiš je dugi niz godina tavorio u najnižem rangu regionalnog fudbalskog sistema. Do pre nekoliko godina, Farkaždinci su jedva uspevali da uknjiže po koji bod u prvenstvenim utakmicama, a prvi veći uspeh Tamiš je ostvario tek u sezoni 2016-17 kada su osvojili prvo mesto u B ligi FSG Zrenjanin i plasirali se u A ligu. Dve sezone je trebalo Tamišu da preskoči i ovaj rang i uz dosta sreće, posle prošlogodišnjeg baraža, uspevaju da se domognu Područne fudbalske lige „Zrenjanin“.

Debitantska sezona Tamiša u ovom rangu uopšte nije loše počela. Zabeležili su Farkaždinci 4 pobede iz 9 utkamica i sakupili dovoljan broj bodova za sredinu tabele i dobru uvertiru u borbi za opstanak. Da se radi o dosta nepredvidivoj ekipi govori i podatak da su iz 5 nastupa pred svojom publiko 2 puta gubili, a jedinu pobedu na gostovanju Tamiš je zabeležio u Jaši protiv Radničkog.

Sa druge strane, ubedljivom pobedom u predhodnom kolu, Borac je dobio na samopouzdanju i dodatnu motivaciju da nastavi sa dobrim rezultatima koji mogu biti izuzetno bitni za nastavak sezone. Težak raspored sa početka sezone otkrio je sve nedostatke u igri crvenoplavih, a igra je polako počela da liči na onu pravu i da daje željene rezultate koji su se mnogo ranije očekivali.

Zanimljivo je da se ova dva tima već dugi niz godina nisu sastajala u zvaničnim utakmicama i to zbog činjenice da Tamiš dugo nije igrao u istom rangu sa Aleksandrovačkim Borcem. Trenutne pozicije na tabeli i rezultati u prethodnim utakmicama ne mogu biti realan omer snaga ova dva tima, ali sama činjenica da će Tamiš igrati pred svojom publikom i da su trenutno nešto bolje plasirani na tabeli od crveno-plavih, dovoljni su da domaćin dobije blagu ulogu favorita pred ovaj susret.

Bodovi su izuzetno bitni za Borac, a do bodova se uvek lakše dolazi uz podršku sa tribina. I ovoga puta pozivamo sve navijači i simpatizere Fudbalskog Kluba Borac da svojim navijanjem pomognu ekipi da osvoji nove bodove i tako olakša sebi nastavak ove duge i teške sezone. Utakmica u Farkaždinu odigraće se u Nedelju, 20.10 2019. godine sa početkom od 15 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page