top of page

Počinje nova sezona

Dugo očekivan početak nove takmičarske sezone u MFL Kikinda-Žitište zakazan je za vikend pred nama. I ove godine učešće u ovom takmičenju uzelo je deset klubova, a za razliku od prošle sezone, umesto Jedinstva iz Novog Bečeja i Napredka iz Banatske Topole, ove godine ligu su kompletirali Bega iz Novog Itebeja i Borac iz Iđoša, dva tima koja se nisu takmičila već nekoliko godina unazad. Kao i prošle sezone, prve dve utakmice pred svojim navijačima crveno-plavi će odigrati protiv Terekveša iz Hetina i 1. Oktobra iz Srpskog Itebeja (2. kolo), a utakmica prvog kola protiv Terekveša zakazana je za Nedelju, 03.09. sa početkom od 16:30.

Novoformirani tim aleksandrovčana sa novim-starim trenerom na klupi, svakako ima i drugačije ambicije za razliku od onih iz protekle sezone. Već prve dve utakmice koje nas očekuju u novoj sezoni odličan su test i sagledavanje realne slike i mogućnosti tima koji će se takmičiti ove jeseni.

I ako se radi o tek prvom kolu i vrlo je rano davati bilo kakve prognoze i očekivanja, vredi se podsetiti sezone iza nas u kojoj je Terekveš iznenadio sve i zasluženo slavio na Lukarelu rezultatom 4:1. Bila je ovo tek prva pobeda Terekveša u međusobnim susretima ova dva tima u novijoj istoriji međusobnih susreta, a ni revanš u Hetinu nekoliko meseci kasnije nije prošao u znaku aleksandrovčana koju su uz dosta sreće uspeli da stignu do boda u gotovo poslednjim sekundama utakmice i na taj način sačuvaju mesto koje ih je i odvelo u play-off.

Već smo pisali o svim promenama u igračkom kadru crveno-plavih, odnosno odlascima i dolascima koji su usledili, dok o narednom protivniku nemamo baš mnogo informacija sem da su igrači Terekveša bili izuzetno zauzeti u proteklih par nedelje kada su imali nekoliko ozbiljnih kontrolnih utakmica, izmedju ostalih protiv Radničkog iz Sutjeske (2:2), Podgremeča, OFK Klek i Lehela iz Mužlje, nažalost rezultati ovih utakmica su nepoznati.


Bilo kako bilo, očekuje nas dobra i neizvesna utakmica na Lukarelu u vikendu pred nama. Očekivanja su naravno velika, želja je da se nova sezone krene sa maksimalnih 3 boda, a da li su ova očekivanja i realna videćemo već za vikend.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page