top of page

Početak prolečnog dela prvenstva

Vikend pred nama i zvanično obeleÅŸava vraćanje fudbala na mnoge terene Å¡irom regiona, pa tako i u Aleksandrovu. Nastavljaju se fudbalska takmičenja koja su bila na zasluÅŸenom zimskom odmoru. Duga pauza koje je sad već za nama, donela je neke promene koje će u mnogome uticati za dalji tok takmičenja u pojedinim ligama, ali pre svega u Područnoj Ligi Zrenjanin koja je ostala bez jednog člana iz jesenjeg dela prvenstva...


Radnički iz Sutjeske odustao je od daljeg takmičenja u PFL Zrenjanin, potvrđeno nam je početkom ove godine. Problemi sa kojim se ovaj klub suočio u proteklom periodu bili su veći i od svog zalaganja i truda koji je i pored loših rezultat bio vidljiv i za svaku pohvalu. Istupanjem kluba iz Sutjeske niko nije profitirao na tabeli jer Radnički nije uspeo da osvoji niti jedan bod u proteklih 15 utakmica, tako da su svi klubovi ustali kraći za po 3 boda jer se svi rezultati ostvareni u mečevima sa Radničkim, brišu.

PoÅ¡to je Radnički istupio iz daljeg takmičenja, to automatski znači i da će jedan tim manje od preostalih u ligi ispasti u niÅŸi rang. I dalje ostaje dilame koliko će klubova na kraju morati u niÅŸi rang, ali svakako dobra vest za aleksandrovčane koji su prvi deo sezone zavrÅ¡ili tik iznad opasne zone.


Pripremni deo odrađen je solidno, odigran je veliki broj utakmica a Å¡ansu da se dokaÅŸu treneru Å kundriću dobili su gotovo svi igrači kako iz seniorske tako i kadetske selekcije. Generalna proba pred nastavak prvenstva odigrana je proteklog vikenda u Mihajlovu gde je Borac remizirao sa domaćim MSK-om 2:2. Vodio je Borac sa 2:0 i činilo se da će mlađe snage u nastavku utakmice uspeti da zadrÅŸe tu stečenu prednost, no ipak do kraja iskustvo i veća ÅŸelja bili su presudni faktor pa je tim iz Mihajlova zasluÅŸeno uspeo da poravna rezultat.

Naredni protivnik, dobro poznat svima nama, ali ove sezone izgleda nikad jači u Područnoj ligi Zrenjanin. Napredak iz Česterega, trenutno četvrto plasirani tim na tabeli, gostovaće ove nedelje na Lukarelu gde će snage odmeriti sa crveno-plavima.

U prvoj utakmici ova dva tima ove sezone Napredak je slavio sa 3:1. Iskusni tim iz Česterega kontrolisao je utakmicu gotovo svih 90 minuta i na kraju stigao do zasluÅŸene pobede. Posle ovog trijumfa, Napredak je na svom terenu do kraja jesenjeg dela sezone ostao neporaÅŸen, a jedini je Polet uspeo da osvoji bod na gosotvnaju u Česteregu. Sa druge strane, imao je Napredak nekoliko loÅ¡ijih partija na gostovnajima pa su tako gubili u Morkinu i Melencima, a po bod osvojili na gostovnajima u Zrenjaninu i Lukićevu.


Istorija međusobnih susreta u poslednjih desetak godina na strani je aleksandrovačkog tima. Borac je kao pobednik izlazio u 6 navrata, Napredak u 3 dok je samo jedan meč završio bez pobednika. Na Lukarelu, Borac je ostvrio svih pet pobeda u poslednjih pet međusobnih susreta, i svakako to je podatak koji ohrabruje izabranike Petra Skundrića, kako bi se tradicija nastavila a preko potrebni bodovi ostali u Aleksandrovu.

Teško je reći ko je favorit u ovom susretu. Tradicija je na strani crveni-plavih, no iskustvo je i rezultati u ovoj sezoni na strani su gostiju iz Česterega. Bilo kako bilo, nema sumnje da nas očekuje dobar fudbal, a podrška u velikom broju će biti neophodna kako bi se ostvarila vrlo bitna pobeda.


Utkamica između Borca i Napredka odigraće se 06.03.2022. sa početkom od 14 časova.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page