top of page

Opštinski derbi na Lukarelu

Dugo očekivani prvenstveni okrÅ¡aj između aleksandrovačkog Borca i Budućnosti iz Srpske Crnje napokon je pred nama. Novajlija u Područnoj ligi Zrenjanin gostovaće u vikendu pred nama na aleksandrovačkom Lukarelu, stadionu na kojem Crnjani nisu gostovali već gotovo dvadeset godina, barem Å¡to se tiče prvenstvenih okrÅ¡aja. Oba tima se trenutno nalaze u loÅ¡im rezultatskim serijama, tako da je i za jedna i za druge naredna utakmica od izuzetne vaÅŸnosti.

Ni jedni ni drugi pobedu nemaju već poslednja 3 vikenda. Borac je posle pobede nad Vojvodinom iz BaÅ¡aida doÅŸiveo poraz na gostovanju na BagljaÅ¡u (3:1) ali i u Kikindi gde ih je porazio domaći ÅœAK rezultatom 2:0. Jedini bod koji su crveno-plavi osvojili u poslednja tri susreta bio je remi protiv Krajine na svom terenu (2:2).

Odličan početak sezone i 10 osvojenih bodova u prva četiri kola, Crnjani su bacili u vodu sa tri vezana poraza. Prvo je ÅœAK u derbiju vrha tabele slavio sa 3:2, zatim ubedljiv poraz na gostovanju u Novom MiloÅ¡evu (4:1), da bi u poslednjem kolu Budućnost doÅŸivela i treći vezani poraz poÅ¡to ih je u Srpskoj Crnji iznenadio Banat iz Čente (1:3).

Slabo ko pamti poslednji zvanični susret Budućnosti i Borca, kada su se oba tima takmičila u tada mnogo jačoj Banatskoj ligi, nešto slično današnjoj Područnoj ligi Zrenjanin. Od tog susreta pa sve do predstojećeg, Budućnost i Borac su se uglavnom sastajali u prijateljskim utakmicama ili revijalnim turnirima. Teško je reći ko je imao više sreće u ovim utakmicama u kojima je rezultat uglavnom bio u drugom planu, iako je poznato da je svaki susret ova dva tima derbi bez obzira da li se radilo o takmičarskoj ili prijateljskoj utakmici.

Koliko će biti interesantno na terenu, verovatno podjednako biće interesantno i na tribinama. Poznato je da Budućnost takođe ima verne navijače koji prate klub na svakom gostovanju, a za ovakav spektakl navijači domaćeg Borca, popularni "Livađani" i "Sedma Armija" pripremaju se već duÅŸe vreme, pa će tako i nova zastava gore pomenutih navijačkih grupa krasiti Lukarelo već na narednoj utakmici.

Razlika na tabeli između Budućnosti i Borca trenutno je 3 boda u korist Crnjana. Pobeda crveno-plavih promenila bi mnogo toga u korist Borca, a Å¡to je najvaÅŸnije, crveno-plavi bi neÅ¡to mirnije dočekali dva teÅ¡ka gostovanja koja im slede u naredna dva vikenda.

Svakako da je pobeda imperativ, kvalitet crveno-plavih nije upitan, a motiv ne moÅŸe biti veći. I pored svega toga, podrÅ¡ka sa tribina je viÅ¡e nego neophodna, zato pozivamo sve da u nedelju svojim prisustvom i korektnim navijanjem pomognu Borcu da pobedi u opÅ¡tinskom derbiju i osvoji vrlo bitne bodove.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page