top of page

Naredni protivnik, Proleter

Posle minimlane pobede u proteklom kolu nad Vojvodinom iz Bašaida, aleksandrovčane očekuje gostovanje trenutno poslednjeplasiranom Proleteru u Međi. Možda zvuči kao lako gostovanje i već unapred uknjižena 3 boda, ali prethodne utakmice sa ekipama sa donjeg dela tabele dokazale su da nema više lakih utakmica i protivnika i da je svaka utakmica priča za sebe, a svaki bod zlata vredan.

Nisu se rezultatski proslavili ni jedni ni drugi ovog proleće. Crvenoplavi su u pet odigranih utakmica osvojili osam bodova, od očekivanih minimalnih 12, što bi maksimalno olakšalo put ka sigurnom mestu koj vodi u play-off. Kiks protiv Podrgrmeča na svom terenu i poraz u opštinskom derbiju skupo su koštali tim Vladimira Zečevića, tako da nema više mesta za kiks i gubljenjem bodova, a mnogo toga zavisi i od rezultata drugih timova koji se takođe bore za ulazak u doigravanje.

Da se radi o drugačijoj i boljoj ekipi, Poleter je dokazao u utakmicama protiv Omladinca i 1.Oktobra gde su osvajali bodove. Skupo su prodali kožu na gostovnaju Podgrmeču dok su jedina dva ubedljiva poraza ovog proleća doživeli od Jedinstva i Napredka u uvodnim utakmicama drugog dela sezone.

Istorija međusobnih susreta u potpunosti je na strani crveno-plavih. Sve utakmice ova dva tima u poslednjih desetak godina završile su se ubedljivom pobedom aleksandrovčana, a poslednji pogodak koji je ekipa iz Međe postigla u dvoboju sa Borcem, postignut je još davne 2010. godine.


Sve ide ka tome da je Borac apsolutni favorit na ovoj utakmici, no sigurno je da će i Proleter tražiti svoju šansu i pokušati da dođe do novih bodova, eventualno bega sa dna tabele.


Utakmica između Proletera i Borca odigraće se u Nedelju, 30.04.2023, sa početkom od 17 časova.



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page