top of page

Miloševčani za vikend na Lukarelu

Treće kolo prolećnog dela prvenstva donosi nam zanimljiv susret dva dobra poznanika sa dugom istorijom međusobnih susreta u kojima su domaćini uglavnom bili ti koji su ostvarivali bolji rezultat, a u novijoj istoriji bodovi su uglavnom ostajali u Aleksandrovu ili Novom Miloševu. Sigurno utakmica podjednako bitna za oba tima pa treba očekivati dobar i zanimljiv fudbal, a nadamo se da će i posle predstojećeg vikenda tradicija iz međusobnih susreta biti nastavljena.

Oba tima imaju indetičan učinak na startu prolećnog dela prvenstva. Oba tima u ovaj susret ulaze posle remija. Kao što je već dobro poznato, Borac je remizirao protiv FK 2. Oktobar, dok je Vojvodina igrala nerešeno na svom terenu protiv ekipe MSK. Na tabeli, Vojvodina je trenutno na 7. poziciji sa 3 boda više upravo od svog narednog protivnika, ekipe aleksandrovačkog Borca.

Što se tiče forme, Vojvodina je u nešto boljoj seriji od sedam utakmica bez poraza. Poslednji put ekipa iz Novog Miloševa poražena je sredinom oktobra meseca na gostovanju lideru u Ruskom Selu i to dosta ubedljivo rezultatom 6:1. Sa druge strane, Borac je u poslednjih 6 utakmica doživeo jedna poraz, i to onaj "čuveni" u Kleku, dok su u preostalih 5 utakmica crveno plavi osvajali bodove.

Kao što smo već rekli, istorija međusobnih susreta ima pravu domaćinsku priču. U novijoj istorirji pamtimo 12 međusobnih susreta Borca i Vojvodine u kojima Aleksandrovčani imaju nešto bolji skor pošto su 6 puta slavili, svih 6 puta na svom terenu. Vojvodina je pobedila u 4 utakmice dok su dva susreta završena bez pobednika. Zanimljivo je takođe da u poslednjih 6 utakmica na Lukarelu Vojvodina nije uspela da osvoji ni jedan bod, a gol razlika u ovim susretima od 19:1 u korist Borca dovoljno govori u dominaciji crveno-plavih pred svojim navijačima.

Dobra vest, trener Medić će moći da računa na sve prvotimce sem na Ivančevića koji zbog 4 javne opomene mora da pauzira u ovom kolu. Nema sumnje da je uloga favorita u ovom kolu na strani domaćeg Borca, ali svakako ne treba podceniti protivnika niti se oslanjati na uspehe u proteklim godinama koji itekako znaju da prevare i donesu iznenađenja.

Utakmica 20. Kola PFL Zrenajnin između Borca i Vojvodine iz Novog Miloševa odigraće se u nedelju, 21.03.2021. sa početkom od 15 časova. Utakmica će se igrati i dalje bez prisustva publike.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page