top of page

Kakva pobeda u Bašaidu

Velika pobeda aleksandrovčana na današnjem gostovanju u Bašaidu. Imali su crveno-plavi danas protiv sebe jakog domaćina, igrača manje gotovo celu utakmicu, nedostatak sreće u pojedinim situacijama ali i sudijsku trojku koja je više nego "domaćinski" odradila ovaj meč, no želja za pobedom je bila veća od svih ovih prepreka i bodovi zasluženo odlaze u Aleksandrovo.

Od početka utakmice klasično odmeravanje snaga oba tima. Domaćin je pokušavao da uspostavi kontrolu nad igrom i preko Grujića i Todorova zapreti golu Gajinova. Igralo se uglavnom na sredini terene i nije bilo pravih šansi u prvih desetak minuta utakmice. Oprezna igra oba tima sprečavala je protivnika da ozbiljinije zapreti pa je utakmica polako postajala sve manje interesantna. Jedinu šansu u uvodnim trenucima utakmice propuštaju domaćini kada je Grujić pokušao glavom, a sa gol linije loptu je izbacio Samolov.

A onda je došao 17. minut utakmice koji je mogao biti i ključni trenutak ovog susreta. Loptu su imali gosti, Grbić se nameštao na šut a Grujić odnosi i njega i loptu, po mišljenju glavnog sudije bez faula. U nastavku akcije Grujić upošljava Todorova kojeg faulira Bicok i na taj način sprečava najgore po svoj tim. Ovaj taktički faul Bicoka nije se svideo Todorovu koji se zaleteo ka Bicoku u nameri da se fizički sa njim obračuna, Bicok je istok merom uzvratio i nastaje prekid.

Posle nekoliko minuta sagledavanja ove situacije i na savet svog pomoćnika (koga je savetovao kapiten domaćeg tima), glavni sudija odlučuje da isključi Bicoka pokazavši mu crveni karton. Zanimljivo je da je isti sudija "zaboravio" da javno opomene i igrača domaćeg tima koji je ceo incident i započeo, pa su tako crveno-plavi vidno ošetećeni već na samom početku meča, ali tu, na žalost, nije bio kraj.

Svesni da će do kraja verovatno igrati sa igračem manje, cveno-plavi se brzo prilagođavaju novonastalog situaciji i ne odustaju od svog prvobitnog plana, osvajanja bodova u Bašaidu. U 25. minutu utakmice posle jednog duela na sredini terena Grbić je nepropisno zaustavljen, par sekundi kasnije jedna od igrača domaćeg tima zaleće se na Bičanina kako bi se fizički obračunao sa istim. Glavni sudija je sve to mirno posmatrao i na kraju dodelio žuti karton samo Bičaninu, izgleda je opet "zaboravio" da javno opomene i igrača Vojvodine koji se nesportki poneo u ovom trenutku. Reklo bi se slična situacija kao i u 17 minutu kada je Bicok zaradio crveni karton, ovoga puta drugačiji kriterijum glavnom delioca pravde sa današnjeg susreta.

U 34. minutu nova sporna situaciju, ovoga puta ispred gola Vojvodine. Grujić je prošao po levoj strani, našao se u izglednoj situaciji da uposli nekog od svojih saigrača, no njegov pas rukom sprečava jedan og igrača Vojvodine. I ako je ova situacija bila više nego očigledna i dovoljna za najstrožiju kaznu, glavni sudija nije tako mislio već je dozvolio da se igra nastavi što je moglo biti kobno po crveno plave jer je Todorov imao ozblijnu šansu za gol, ali ga je Tomin zasutavio prekršajem.

Do kraja prvog dela gotovo da šansi nije ni bilo pa se na odmor odlazi bez promene rezultata. U nastavku slična igra kao i na početku utakmice. Gosti traže šansu iz kontre dok domaćin pokušava da uspastavi igru i iskoristi igrača više na terenu.

Prvu izglednu šasnu u nastavku propuštaju gosti kada je Grujić izašao oči u oči sa Protićem no njegov šut završava pravu u naručje golaman domaćih. U 53. minutu Popov je imao odličnu šasnu za domaćina kada je se našao sam isped golmana Gajinova koji sjajno brani i čuva mrežu gostiju. Nastavili su crveno-plavi da prete preko Grujića i Kociša, šanse su se ređale i isped gola Gajinova koje u nekoliko navrata sjajno intervenisao, pa rezultat se nije menjao sve do 65. minuta kada je Rašete sjajnim pasom proigrao Marka Ivančevića koji prvo sjajno prima loptu, a potom i preciznim šutem pogađa mrežu Vojvodine za velikih 1:0.

Ovaj pogodak nije zaustavio crveno-plave već su svim silama krenuli i po drugi pogodak nebi li odklonili sve dileme oko današnjeg pobednika. Slično je mislio i domaćin koji se u nastavku utamice još više otvorio pa su napadači Borca imali mnogo prostora za nove šanse i begove. Upravo se jedna takva prilika otvorila u 70. minutu kada je Ivančević proigrao Kociša koji izbija sam isped gola domaćina no pomoćni sudija podiže zastavicu i signalizira ofsajd situaciju. Stiče se utisak da je gost i u ovoj situaciji vidno oštećen što pokazuje i slaka ispod, no verujemo da je i ovo bila još jedna slučajna greška sudijske trojke koja je ponovo direktno uticala na rezultat.

Odmah posle ove situacije prekršaj za Vojvodinu na nekih 20 metara od gola Gajinova. Stefan Tasić izvodi slobodan udarac, lopta se odbija od živog zida pravo na nogu Dušana Furtule koji preciznim šutem pogađa desni donji ugao gola crveno-plavih i izjednačuje rezultat na 1:1.

Ipak, već sledeči napad i gosti ponovo vode. Birčanin je posle solo prodora uposlio Kociša, ovaj loptu šalje do Grujića koji sa slične pozicije kao i Ivančević šutira ka golu domaćina. Izgledalo je da će protić ovu loptu pokupiti bez većih problema ali mu se ista izmakla i završila u mreži Vojvodine.

Nastavak utakmice donosi nam još veća uzbuđenja. Kontstanti napadi domaćina i po koja šansa gostiju iz kontra napada. Do isteka 90. minuta izdvajamo pokušaj Zavišina u 78. minutu kao i Todorova u 82. minutu, no rezultat se nije menjao pa se u nadohnadu ušlo sa minimalnom prednošću aleksandrovčana.

A onda, epohalna nadohnada koja je trajala gotovo 9 minuta. Napadali su domaći svim silama ali do gola nikako nisu uspevali da dođu. I tek onda kada se činilo da će utakmica potrajati do početka trećeg dnevnika, glavni sudija označava kraj utakmice i samim tim veliku pobedu crveno-plavih.

Ogromna pobeda aleksandrovčana koja je i mnogo veća činjenicom da su gotovo celu utakmicu crveno-plavi odigrali sa igračem manje. Zahvaljujemo se FK Vojvodina na gostoprimstvu i korekntoj igri, i nadamo se da su današnje greške sudijske trojke samo plod neiskustva i da se iste neće ponavljati na fudbalskim terenina PFL Zrenjanin.


Ceo snimak današnje utakmice možete pogledati OVDE



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page