top of page

Kadeti, sve je u vašim rukama

Kako se bliži kraj sezone u kadetskoj ligi u kojoj učestvuju i kadeti aleksandrovačkog Borca, sve je jasnije da će se pitanje prvaka i osvajača lige rešavati u poslednjem kolu, odnosnu u dva naredna vikenda kada se odigravaju poslednje ovosezonske utakmice. Dva kiksa kadeta crveno-plavih, prvo poraz na svom terenu od Crvene Zvezda iz Ruskog Sela, a zatim i debakl na gostovanju Kozari, zakomplikovali su planove izabranicima Nikole Delića koji i dalje drže prvu poziciju, ali sada samo sa jednim bodom prednosti ispred drugoplasiranog tima iz Kumana.

Kako nebi propustili šansu da osvoje naslov prvaka i posle toliko vremena donesu na Lukarelo dugo očekivani pehar, omladinci aleksandrovačkog Borca mora će da ostvare obe pobede do kraja sezone, odnosno da savladaju narednog protivnika, ekipu ŽAK-a na svom terenu već ovog vikenda, a narednog vikenda neophodni su i bodovi sa teškog gostovanja Slobodi u Novim Kozarcima.

Postoje naravno i kalkulacije u kojima bi crveno-plavi osvojili naslov prvaka i samo sa pobedom nad narednim protivnikom iz Kikinde, ali samo u slučaju da 2. Oktobar izgubi na gostovanju u Ruskom Selu, ali takođe da i trenutno četvrtoplasirana Kozara ne osvoji svih 6 bodova u naredna dva kola.

Realno gledano, trenutno najteži posao očekuje upravo kadete aleksandrovačkog Borca koji će do kraja sezone za protivnike imati ŽAK i gosotvanje Slobodi. Kadeti FK 2. Oktobar očekuje teško gostovanje u Ruskom Selu ali i nešto lakše poslednje kolo kada će ugostiti Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva. Kikindski ŽAK gostuje u Aleksandrovu, dok u poslednjem kolu igra na svom terenu protiv pretposlednjeg Rohama, dok će Kozara upravo u vikendu pred nama gostovati Rohamu da bi u poslednjem kolu na svom terenu dočekala Crvenu Zvezdu.

Zanimljivo je da bi Crvena Zvezda sa dve pobede (protiv 2. Oktobra i Kozare) pomogla Aleksandrovčanima da osvoje titulu, ali i bila u situaciji da postane prvak iako su šanse sa ovim scenarijom najmanje.

Mnogo kalkulacija i mogućnosti u interesantnoj završnici sezone. Ligu mogu da osvoje sve četiri ekipe iz samog vrha tabele, matematički i petoplasirana Crvena Zvezda ali sa gotovo najmanjim šansama za ovakvim podvigom.

Dve pobede, odnosno šest bodova iz naredne dve utakmice, obezbeđuju izabranicima Nikole Delića naslov prvaka. Bez ikakve sumnje, šampionsku titulu zaslužili su kadeti aleksandrovačkog Borca koji su do samog finiša ove sezone prikazala najbolji i najlepši fudbal u kadetskoj ligi, što potvrđuje i trenutna Fair-play lista gde su crveno-plavi takođe na prvom mestu.

Sve je u rukama "zlatnih koka" i sve zavisi od njih, titula je nikad bliža i do nje vodi samo jedan put. Vreme je za buđenje i osvajanje novih pehara.

Go Borac Go!!!

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page