top of page

Kadeti: FK Borac (A) - FK Budućnost (SC) 0:2

Updated: Oct 20, 2019

Kadeti Borca odigrali su ovog subotnjeg jutra na Lukarelu opÅ¡tinski derbi protiv vrÅ¡njaka iz Srpske Crnje, u okviru sedmog kola Kadetske lige. Rezultat nepovoljan po mlade Aleksandrovčane, gosti sa dva gola u samom finiÅ¡u meča odnose tri boda kući. Oba tima uÅ¡la su ovaj meč posle poraza u prethodnom kolu, kadeti Borca posle dva vezana poraza tačnije, protiv ekipa iz samog vrha tabele, ÅœAK-a iz Kikinde i Kozare iz Banatskog Velikog Sela.

I u danaÅ¡njoj utakmici Borac nije bio favorit ali su se mlade nade aleksandrovačkog kluba dobro drÅŸale većim delom utakmice, pretile iz kontanapada, pre svega preko Zečevića i LakatuÅ¡a. Ova dva igrača su kombinovano izlazili oči u oči sa gostujućim golmanom ali svaki put je lopta zavrÅ¡avala pored stative.

Gosti su uglavnom vrÅ¡ili pritisak, imali nekoliko stopostotnih Å¡ansi, no na golu domaćih je bio izvanredan Aleksandar Puhar. Prvo poluvreme je zavrÅ¡eno bez golova a u drugom poluvremenu je ritam opao, oba tima su dobila po nekoliko sasvim nepotrebnih ÅŸutih kartona. Kada se činilo da će se utakmica zavrÅ¡iti bez golova, gosti koriste pad koncentracije domaćih i posle kornera stiÅŸu do pogotka.

Mladi Aleksandrovčani tad kreću na sve ili niÅ¡ta a gosti to koriste i posle jednog kontranapada postiÅŸu joÅ¡ jedan gol za konačnih 2:0 u korist kadeta Budućnosti.

Kadeti Borca ove godine nisu tako dominantni kao prošle sezone kada su nastupali u Pionirskoj ligi, a taj prelazak iz kategorije u kategoriju je upravo i razlog nekih poraza jer nekoliko igrača još uvek ima pravo da igra u Pionirskoj ligi ali ipak igraju ovu ligu protiv starije generacije.

Takav stav kluba se za sad čini ispravan jer bez obzira Å¡to su kadeti Borca inferiorniji u svakoj utakmici od protivnika( mlađi a samim tim i fizički slabiji) oni se sasvim dobro drÅŸe u ovoj ligi i nema sumnje da će već sledeće sezone puleni Nikole Delića biti u samom vrhu lige a i ono Å¡to je mnogo bitnije, kucati na vrata prvog tima.

Za Borac su danas nastupali: A. Puhar, M. Puhar, R. Aćamović, M. Mahalbašić, Halasev, N. Aćamović, Bogaroški, Lakatuš, Marinac, Vladetić, Zečević.

Fotografije sa utakmice moÅŸete pogledati ovde

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page