top of page

Ilinski dani u Aleksandrovu

Slava sela u Aleksandrovu, odnosno „Ilinski dani“ održaće se tokom vikenda koji je pred nama. Ono što ovogodišnje „Ilinske dane“ izdvaja od prethodnih je to što se ove godine obeležava i veliki jubilej- 100 godina od nastanka Aleksandrova. Tim povodom, FK Borac poziva sve navijače, prijatelje i posetioce ovog sajta da posete ovog vikenda Aleksandrovo.

Ovogodišnji program otvaraju u petak 30. jula izložbe pod nazivom „Moje selo Aleksandrovo“ u holu OŠ Branko Radičević od 18h a potom „Naših prvih 100 godina“ u Spomeni- sobi Aleksandrova od 20h. Organizatori ovih izložbi su Klub prijatelja Aleksandrova, OŠ Branko Radičević, biblioteka Branislav Nušić i Mesna zajednica Aleksandrovo. Nešto više o samoj izložbi ali i o tome kako su trajale pripreme možete pogledati u ovom prilogu koji je snimila RTV Santos.

U subotu 1. avgusta će se održati festival folklora „Đeram- deca čuvari tradicije“ u organizaciji KUD Aleksandrovo a mesto održavanja je plato ispred Dobrovoljačke kapije. Na istom mestu će se u nedelju 2. avgusta održati Etno bazar i promocija „Aleksandrovačkog letopisa“.

Što se zabavnog dela tiče, za to je rezervisan park u centru Aleksandrova a program će trajati subotom i nedeljom uveče i u ponedeljak prepodne. Detaljnija satnica svih događaja ovogodišnjih „Ilinskih dana“ nalazi se na naslovnoj slici ove vesti.

U okviru ovih „Ilinskih dana“ FK Borac će, sada već tradicionalno, odigrati utakmicu protiv veterana. Ova revijalna utakmica će se održati u nedelju 2. avgusta, sa početkom od 17h.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Mesna zajednica Aleksandrovo, Opština Nova Crnja i Turistička organizacija Srpska Crnja.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page