top of page

Grujić najbolji strelac

U prošlom izveštaju bavili smo se minutažom i brojem nastupa svakog pojedinca, odnosno fudbalera crvenoplavih koji su nastupali ove sezone. Danas se bavimo ostalim statističkim parametrima koji su vrlo važni i od značaja za sve postignuto protekle jeseni. Ponavljamo da je svaki prvotimac Borca dao veliki doprinos da se ekipa uspešno održava na trenutnoj poziciji sa izglednim šansama za opstankom i ove sezone, ali opet, zanimljivo je pogledati individualne učinke i postignute rezultare.

Crveno-plavi su u prvom delu sezone postigli 28 pogodaka u 15 odigranih utakmica, što je prosek od skoro 2 pogodka po utakmici. Devet prvotimaca upisalo se u listu strelaca ove jeseni, a najbolji strelac u dosadašnjem delu sezone jeste Željko Grujić koji je postigao 5 pogodaka. Jedan pogodak manje postigao je Ćulafić, dok su Bicok, Grbić i Novak mrežu protivnika zatresli po 3 puta. Kovačević i Živković postigli su po 2 pogodka, dok su Bošnjak i Brakus po jednom bili strelci u predhodnih 15 zvaničnih utakmica. Vredi napomenuti da se u postignute pogodke uračunavaju i 3 sa utakmice koja nije odigrana u Jaši Tomić, a koja je registrovana službenim rezultatom u korist Aleksandrovčana.

Od ukupno 23 primljena pogodka, Tomić je 18 puta bio savladan dok je Popov 5 puta vadio loptu iz svoje mreže.

Kad su u pitanju asistencije, bez prave konkurencije na prvom mestu nalazi se Slobodan Grbić koji je čak sedam puta asistirao svojim saigračima ove jeseni. Po dve asistencije zabeležili su Bicok i Grujić, dok su po jedamput pogodke kreirali još i Kovačević, Novak, Cucić, Živković i Ćulafić.

U predhodnim analizama spomenuli smo da je 20 igrača zabeležilo nastup u prvom delu sezone, a čak 17 je bilo sankcionisano javnim opomenama. Crveno-plavi su u predhodnih 15 utakmica čak 38 puta ulazili u sudijske beležnice od kojih je samo jedan igrač bio sankcionisan crvenim kartonom. Najviše žutih kartona sakupio je Bicok koji je 6 puta prema procenama glavnih sudija zaslužio javnu opomenu. Brakus je 4 puta bio sankcionisan istom merom, dok su Zečević, Novak i Grujić zaradili po 3 žuta kartona.

Javne opomene u vidu žutih kartona zaradili su i Toškov, Kovačević, Cucić, Bošnjak, Gajinov i Ćulafić (svi po 2 puta), dok su po jednom požuteli Tomić, Popov, Grbić, V. Medić, Živković i Rakić. Jedini crveni karton (drugi žuti) zaradio je Ćulafić na utakmici protiv Vojvodine iz Novog Miloševa.

Pet igrača ponelo je i zvanje igrača utakmice zbog svog požrtvovanja ali i direktnog učinka koji je bio presudan za postignuti rezultat. Bicok je, prema našoj proceni, dva puta bio najzaslužniji za osvajanje bodova, Popov je svojim sjajnim odbranama na utakmici sa Vojvodinu zaslužio ovo zvanje, što je bio slučaj i sa Grbićem, Grujićem i kapitenom Kovačevićem.

Ovom analizom stavljamo tačku na jesenji deo prvenstva i okrećemo se narednim izazovima i prolećnom delu. Neizbrisivi trag, koji na žalost nismo analizirali ove sezone, ostavili su najverniji navijači Borca koji su nas pratili na svakoj utakmici i zaista bili naš 12. igrač, zbog toga im se zahvaljujemo i sigurni smo da podrška neće izostati ni narednog proleća.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page