top of page

Gostovanje u Bašaidu

Posle podele bodova u proteklom kolu, crveno-plavi će na put u dobro poznati Bašaid gde će se sastati sa ekipom Vojvodine. Dobro poznat rival koji nam je godinama zadavao muke na putu ka ostvarenju sezonskih ciljeva, bilo to opstanak ili plasman u viši rang. Očekuje nas dobra utakmica dva tima koja su u usponu forme, te će i jednima i drugima imperatim biti osvajanje sva tri boda.

U dosadašnjem delu prvenstva Vojvodina je nešto bolje startovala te je trenutno na visokom šestom mestu na tabeli. U prvih 5 utakmica Vojvodina je zabeležila 4 pobede i poraz u komšijskom derbiju od Crvene Zvezda iz Ruskog Sela. Od šestog kola nešto lošiji rezultati te samo pobeda nad 2. Oktobrom rezultatom 3:1, a u poslednjem kolu od Vojvodine je bio uspešniji imenjak iz Novog Miloševa koji je slavio rezultatom 3:1.

Borac je u nešto boljoj rezultatskom seriji od svog narednog protivnika. Crveno plavi u poslednjih 5 utakmica jedini poraz doživeli su na gostovanju u Nakovu, od tada savladani su Tamiš, Radnički i Jedinstvo, a pre par dana osvojen je bod protiv odličnog ASK-a. Ovi rezultati sigurno ulivaju nadu crveno-plavima da mogu ponovo da ostvare povoljan rezultat i ostanu neporaženi na narednom gostovanju.

Istorija međusobnih susreta je na strani aleksandrovčana. Poslendnjih 10 godina Vojvodina i Borac su se sastali 6 puta. U četiri navrata slavio je Borac dok je dva puta bilo nerešeno. Poslednja dva puta u Bašaidu Borac je slavio sa ubedljivih 4:1, pa možemo zaključiti da odličan fudbalski teren u Bašaidu baš leži crveno-plavima, nadamo se da će tako biti i ovog vikenda.

Ipak, ako uzmemo u obzir sve ono učinjeno u dosadašnjem delu prvenstva možemo zaključiti da je Vojvodina blagi favorit pred naredni međusobni susret ova dva tima. Nikako netreba zaboraviti da su i Radnički, odnosno ASK, istim kriterijumom bili proglašeni za favorite pa su gubili bodove protiv tvrdog protivnika kakav je sigurno Borac ove sezone.

Utakmica između Vojvodine i Borca odigraće se u nedelju, 04.10.2020. sa početkom u 14:30h.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page