top of page

Gostovanje Terekvešu pred zimsku pauzu

Poslendje kolo jesenjeg dela prvensvta u MFL Kikinda-ÅœitiÅ¡te na programu je predstojećeg vikedna, a poslednju prvenstvenu utakmicu u kalendarskoj 2023. godini, crvenoplavi će odigrati u Hetinu gde će ih dočekati trenutno osmoplasirani TerekveÅ¡. Bez obzira na seriju loÅ¡ijih utakmica i lako prokockanih bodova proteklih nedelja, biće ovo joÅ¡ jedna dobra Å¡ansa za crvenoplave da uknjiÅŸe joÅ¡ koji bod pred nastavak trke za playoff.

Posle remija u opštinskom derbiju, crvenoplavi su trenutno na minus dva boda od trećeplasiranog Proletera, ali i dalje na poziciji koja vodi u doigravanje, što je ujedno i cilj aleksandrovčana u ovoj sezoni. Naredni protivnik crvenoplavih je dobro poznat izabranicima Petra Skundrića, tim koji crvenoplavi nisu savladali još od 2011. godine, pošto su u sva tri odigrana duela od poslednje pobede Borca, prvotimci Terekveša uglavnom izlazili kao pobednici.

Ipak, ne cvetaju ruÅŸe ni u taboru TerekveÅ¡a koji je ovu sezonu odlično startovao, ali od sredine septembra hetinćani neznaju za pobedu. Uspeli su fudbaleri TerekveÅ¡a da salvadaju upravo Borac na Lukarelu u prvom kolu, a zatim i Proleter na svom terenu sa 3:1, i posle dva odigrana kola bili su hetinćani na samom čelu tabele. Ipak, u narednih sedam utakmica samo osovojen bod protiv Rohama i 6 poraza, od kojih dva ubedljiva protiv Omladinca 5:0 i Vojvodine sa čak 10:0.

Teško je dodeliti ulogu favorita u ovoj utakmici. Jedinu pravu prednost Terekveš će imati zahvaljujući domaćem terenu, sve ostalo je na strani aleksandrovčana, nadamo se i tri boda koje će crvenoplavi posle više od 12 godina ponovo doneti sa uvek neugodnog gostovanja u Hetinu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page