top of page

Gostovanje Podgrmeču ovog vikenda

Updated: Apr 3, 2023

Izuzetno loš početak sezone i samo jedan osovjeni bod iz prva dva kola aleksandrovačkog Borca sigurno su delako ispod očekivanog rezultata podmlađenog tima crveno-plavih. I ako se bod sa gostovnaja u Ravnom Topolovcu mogao smatrati delimičnim uspehom, poraz u proteklom kolu od 1. Oktobra iz Srpskog Itebeja bez ikakve sumnje je veliki neuspeh i verovatno i prekretnica za nastavak sezone aleksandrovčana i same planove do kraja godine. I ako smo već pisali o prošlonedeljnoj utakmici i porazu koji je mnoge iznenadio, vredi ponoviti da igra crveno-plavih iz prvog dela utakmice daleko je od zadovoljavajuće i minimalno neophone da bi se željeni rezultati ostvarili. Popravni je već za vikend, protivnik možda i po meri, obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se oba tima nalaze. Idelna šansa za oba tima da upišu prvu pobedu u novoj sezoni.


Utakmica koje je pred nama je sasvim sigurno i istorijska po aleksandrovački Borac pošto će ovo biti prvi put da se Borac i Podgrmeč sastaju u zvaničnim utakmicama. Kako je Borac proteklih godina igrao viši rang takmičenja, a SU Podgrmeč se takmiči tek drugu godinu za redom, nije bilo prilike niti mogućnosti da se ova dva tima susretnu negde, tako da će i analiza međusobnih susreta ovoga puta izostati.

Učinak crveno-plavih u proteklim sezonama dobro je svima poznat, tako da se ni tu nećemo dugo zadržavati. Učinak ekipe iz Žitišta je nešto skromniji, pre svega zbog pozicije na kojoj su se našli na kraju prošle sezone i osvojenih 7 bodova iz 16 utakmica (2 pobede i jedan remi). Zanimljivo je da Podgrmeč nije nikoga savladao u prvenstvenoj utakmici već gotovo godinu dana, a poslednji put iznenadili su Roham u Novoj Crnji i slavili sa rezultatom 2:0.

Upravo su se Roham i Podgrmeč i proteklog vikenda sastali u Novoj Crnji, a utakmica je završena bez pobednika rezultatom 2:2. I u prvom kolu je Podgrmeč gostovao i to u Srpskom Itebeju gde je zabeležio ubedljiv poraz rezultatom 4:0.

Statistički gledano, teško je dodeliti ulogu favorita jednom od ova dva tima. Jasno je da će sve sem pobede i definitivno značiti kraj borbe za prvo mesto i poziciju koja direktno vodi u viši rang za crveno-plave, ali i dalje ostaje nada za plej off i poziciju koja vodi u baraž, ali o tome ipak nešto kasnije.


Za sada, interesuje nas narednu utakmica u kojoj će Borac gostovati Podgrmeču u 3. kolu MFL Kikinda - Žitište. Utakmica će se odigrati u nedelju sa početkom od 16 časova, a pozivamo sve navijače da nas podrže i da nam pomognu da stignemo do prve pobede u ovoj sezoni.


Neće ovo biti jedino gostovanje aleksandrovčana ovog vikenda, barem kada su u pitanju i ostale selekcije. Pored prvotimaca, pioniri će gostovati u Kikindi gde će se sastati sa favorizovanim Mladim Vukovima dok će kadeti gostovati u Česteregu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page