top of page

FK Rusanda - FK Borac (A) 1:1

Veliki bod osvojili su crvenoplavi danas na gostovanju u Melencima pošto su remizirali sa domaćom Rusandrom rezultatom 1:1. Za Borac su nastupali Popov, Toškov, Kovačević Bicok, Zečević, Cucić Novak, Grbić, Grujić, Brakus i Ćulafić. Rezultat možda i najrealniji, s obzirom šta se sve dešavalo na terenu. Zanimljivo je da trener Zečević nije pravio izmene tokom meča, a na klupi su još bili Vladimira i Miloša Medića, Rakića i Živkovića.

Lepo su crveno-plavi otvorili meč i sa dve stopostotne šanse prvo Ćulafić pa potom Brakus, redom su promašili 1 na 1 sa golmanom. Bilo je još nekih šansi u prvom poluvremenu, neretko se Grbić ubacivao i šutevima pokušavao ali nisu Aleksandrovčani imali sreće. U 30. minutu prvi sporan detalj, Ćulafić je prvi stigao do lopte i driblingom izbacuje protivničkog igrača koji ga ruši ali je glavni sudija samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. Sa druge strane, domaćini tek sa po kojim šutem sa distance prete po gol gostiju ali je golman Popov bio nesavladiv.

U 45. minutu neshvatljiva odluka sudije da dosudi faul Toškova, uprkos sugestiji pomoćnog sudije da prekršaja nije ni bilo i da je lopta bila u autu odavno. Domaćini iz poslednje šanse stižu do gola posle dosta sreće i dolaze do prednosti.

U drugom poluvremenu Borac opet preuzima inicijativu i sa puno šansi preti golu domaćin. Redom su se nizale šanse Brakusa, Ćulafića, Grbića pa i Cucića koji je savladao golmana Rusande ali je sudija poništio gol i dosudio faul za domaće. Takođe je i Grujić imao šansu, iskosa je uhvatio poluvolej no odbranbeni igrač domaćih izbija loptu sa gol linije.

Bicok je sa 35 metara dvadesetak minuta pre kraja sjajnim šutem savladao golmana Rusande za poravnanje rezultata. Nakon toga Brakus je imao prvo šut koji se odbio od prečke, a potom i šut koji je završio preko gola. Mogli su i domaćini da dođu do celog plena ali je Popov sačuvao rezultat, za moglo se reći, možda i realnih 1:1.

Imao je Borac više šansi ali nažalost nije uspeo da ih iskoristi. Osim propuštenih šansi, koji jesu glavni razlog ovakvog rezultata, veliku štetu tokom cele utakmice nanosio je i glavni sudija. Odluke koje je donosio u najmanju ruku su delovale kao namera da se našteti gostima ali FK Borac veruje da je razlog bio samo nedostatak znanja i iskustva. Aleksandrovački klub u svakoj utakmici od arbitara traži samo ono minimalno, fer suđenje ali izgleda da je u današnje vreme to preveliki luksuz. Ipak, verujemo da su to samo slučajne greške i da će u budućnosti biti minimalne.

Nismo se do sad žalili na suđenje pa, osim ovih nekoliko rečenica, nećemo ni u budućnosti.

Hvala ekipi Rusande koja nas je lepo ugostila. Želimo im puno sreće u nastavku takmičenja.

FK Borac u poslednjem kolu dočekuje Mladost iz Banatskog Despotovca na svom stadionu za nedelju dana.

Za kraj, hvala navijačima koji su pokazali da ljubav prema klubu ne zavisi od rezultata koje klub pruža. Bili su podrška na ovoj utakmici i na taj način dali vetar u leđa crveno-plavima. Neizmerno im hvala i nadamo se da ćemo im dobrim rezultatima vratiti uloženo vreme koji su oni izdvojili za nas.


Fotografije sa današnje utakmice možete pogledati ovde

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page