top of page

FK Borac (A) - FK Napredak (Č) 3:1

Updated: Apr 3, 2023

Utakmica odigrana pred oko 50 gledalaca na dobrom terenu po dosta toplom i sparnom vremenu. Trener Nikola Delić odlučio se da na teren izvede sledećih 11 igrača: Tomić (Popov), Halasev (Rakić), Zečević V., Toškov , Medić, Radosavljević (Barbul), Cucić, Grbić, Bošnjak (Gajinov), Živković, Brakus.

Barbul i Medić u duelu sa igračima Napredka iz Česterega

Nisu naši ušli baš najbolje u utakmicu, pa su gosti brzo došli do prednosti. Ubrzo su naši izjednacili posle greške gostujuće odbrane; Brakus je oduzeo loptu na nekih 30 metara od protivničkog gola, prevario golmana, ali je nesebično odigrao do novajlije Grbića kojem nije bilo teško da loptu smesti u gol i tako zatrese protivničku mrežu već na debitantskoj utakmici u crveno-plavom dresu. Nastavili su naši da napadaju. Iz prvog poluvremena možemo istaći jos stopostotnu šansu Brakusa koji je loše reagovao glavom i tako propustio priliku da preokrene rezultat već u prvom poluvremenu.


Imali smo problema na sredini terena pa su protivnički napadi direktno išli na našu zadnju liniju. U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Naši su ušli mnogo bolje nego u prvih 45 minuta. Prvo je Brakus imao stopostotnu šansu kada je lošije zahvatio loptu koja je otišla pored gola gostiju. Brakus i Grbić su pravili dosta problema protivničkoj odbrani i pomalo zaboravili na Živkovića koji je na asistenciju Brakusa lepo utrčao i postigao pogodak za preokret od 2:1. Naši igrači su potpuno preuzeli inicijativu a gostima je ostalo da pokušaju da ugroze naš gol iz kontra-napada.


Koliko je veliko pojačanje Grbić videlo se kod trećeg gola kada je primio loptu okrenut ledjima protivničkom golu i bez gledanja ’štiklom’ uputio pas Brakusu koji se konačno dobro snalazi i golom rešava pitanje pobednika. Nasi igrači su zabeležili polovičan učinak u pripremnom periodu. Bilo je danas dobrih stvari, ali moramo igrati sigurnije, posebno na sredini terena koja je danas bila najslabija karika naše ekipe.


Ovo je bila jedna dobra trening-utakmica za naše momke. Sigurno da će morati da igraju mnogo bolje naredne nedelje kada idemo u goste ekipi Radničkog iz Jase Tomića. Može se zaključiti da su nasi odigrali solidno bez par standardnih igrača i koliko toliko se uigrali. Ekipi Napretka čestitamo na fer i korektnoj igri i želimo im puno sreće u predstojećoj sezoni.


Hvala navijačima na podrsci sa tribina. Pozivamo ih da idućeg vikenda podrže nšse momke u prvoj takmičarskoj utakmici u novoj sezoni.


Više fotografija sa ove utakmice možete pronaći u Foto Galeriji

1 comment
ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page