top of page

Festival golova i velika tri boda

Pobedom su se crveno-plavi vratili sa gostovanja u Iđošu, rezultatski možda i ne toliko ubedljivo koliko je to zaista bilo na terenu gde se pitanje pobednika gotovo celu utakmicu nije postavljalo. Odličnom igrom ali i očigledno većim individualnim kvalitetmo, aleksandrovčani su dominirali tokom cele utakmice i upotpunosti savladali imenjaka iz Iđoša, koji je prikazao dosta dobru igru i u par navrata i ozbiljnije pripretio gostima iz Aleksandrova.

Počelo je odlično za crveno-plave. Već u desetom minutu Brajić pogađa mrežu domaćeg tima na asistenciju Gajinova i dovodi gostujući Borac u vojdstvo od 1:0. I ako se činilo posle ovog ranog vojdstva gostiju da ćemo videti nešto otvoreniju igru oba tima i još veći broj šansi na obe strane, do kraja prvog dela izdvajamo samo još pokušaj Samolova koji je šutirao pravo u golmana Aćimova.

Nastavak nam donosi totalno drugačiju utakmicu. Veći tempo, mnogo više šansi i goleadu do poslednjeg minuta utakmice. Ponovo su gosti postigli pogodak na početku ovog dela igre, ponovo je Brajić bio strelac, a Gajinov asistent. Samo par minuta kasnije Barbul povećava na 0:3 u korist aleksandrovčana, i činimo se da će ova utakmica polako preći u

rutinksu pobedu gostujuće ekipe.

Ipak, u nastavku domaćin uspeva da se vrati u igru, pre svega zahvaljujući greškama gostiju prouzorkovanim padom koncetracije ali i promena u sastavu kojima je trebalo malo više vremena na adaptaciju. U 57. minutu Šugić je sa bele tačke smanjio prednost gostiju na 3:1, par minuta kasnije Gajinov posle kornera ponovo vraća Borac na +3, a već u narednom napadu Matijević smanjuje prednost aleksandrovčana na 2:4.

Finiš utakmice nam donosi dosta nervoze, nekoliko javnih opomena na obe strane i još jedan pogodak za domaćina koji se sada opasno približio na samo jedan pogodak zaostatka, ali ova drama traje svege nekoliko minuta pošto je Barbul svojim drugim pogodkom na današnoj utakmici ponovo doneo veliku prednost gostujućem timu.

Konačnih 4:5 postavio je Matijević u petom minutu nadohnade vremena, ali vremena za još koji pogodak i promenu ishoda više nije bilo, tako da su crveno-plavi zasluženo slavili na uvek neugodnom gostovanju u Iđošu.

Posle ove pobede, aleksandrovčani su se vratili u gornji deo tabele, a u narednom kolu na Lukarelo će gostovati Vojvodina iz Bašaida, trenutno drugoplasirana ekipa sa tebele sa skorom od dve pobede i jednog remija.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page