top of page

Devet godina od plasmana u PFL

Ovih dana navršava se punih devet godina, odnosno devet fudbalskih sezona od kako je FK Borac Aleksandrovo izborio plasman u Područnu ligu, takmičenje u kojem se i danas takmiči. Uspevali su crveno-plavi i ranije da se domognu Područne lige ali su se ti izleti neuspešno završavali ekspresnim povratkom u niži rang. Kako su ciljevi kluba jasno postavljeni, a ambicije bivale sve veće, počeo je da se stvara sistem i tim koji je kroz sezone 2010/11 uspeva da izbori ponovni plasman u Zrenjaninsku područnu ligu sa ciljem da se u istom takmičenju ostvari duži opstanak.

Tim je počeo da se gradi nekoliko sezona ranije pod komandom Nikole Delića. Upravo je taj tim uspeo u sezoni 2008/09 da izbori direktan plasnam u viši rang takmičenja ali zbog nedostatka sreće (ali i nekih drugih faktora) opstanak je izostao u gotovo poslednjem kolu. Već naredne sezone ekipu preuzima Saša Đurić pred kojim je bio jasan cilj, ekspresni povratak i opstanak u Područnoj ligi sledeće godine.

Prvi deo dvogodišnjeg plana nije bio nimalo lak. Iste ambicije i planove imao je dugogodišnji rival iz Česterega, a pored toga prvo mesto na tabeli nije garantovalo i plasman u viši rang jer je isti morao da se izbori kroz baraž utakmicu sa prvakom kikindske lige.

Ipak, crveno-plavi su ostvarili izuzetno ubedljiv rezultat te sezone i posle 21 odigrane utakmice zabeležili neverovatnih 19 pobeda uz jedan remi i porazom. Koliko ubedljivu sezonu Crveno-plavi su imali, dokazuje i neverovatna gol razlika od 99 postignutih i samo 6 primljenih pogodaka.

Na red dolazi baraž utakmica, protivnik Borac iz Iđoša, več u to vreme legija stranaca kojoj je plasman u viši rang takođe bio prioritet sezone. Planirano je da se utakmica odigra u Zrenjaninu, na stadionu Radničkog, što je privuklo veliki broj ljubitelja fudbala kako iz samog grada tako i celog regiona. Kao što jeveć poznato, ova utakmica završena je ubedljivom pobedom Aleksandrovčana rezultatom 5:2, a detaljan izveštaj sa utakmice možete pogeldati ispod.

Posle pobede i plasmana u Područnu ligu, Borac je u narednih devet sezona igrao po sistemu "toplo-hladno", pa je tako jedne sezone završavao u gornjem delu tabele a već naredne bi se borio za opstanak u ligi.

Naredna sezona biće 10 uzastopna za crveno-plave u ovom takmičenju. Dok se ambicije često menjaju, cilj je uvek ostajao isti, opstanak u PFL Ligi Zrenjanin.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page