top of page

Derbi na Lukarelu

Četvrto kolo MFL Kikinda-Žitište donosi nam nova uzbuđenja u vrlo zanimljivom početku nove sezone gde gotovo polovina tabele konkuriše za prve dve pozicije i šansu za plasmanom u viši rang. Derbi 4. kola igraće se na aleksandrovačkom Lukarelu gde će domaći Borac ugostiti dobro poznatog protivnika, Vojvodinu iz Bašaida. Već tradicionalno, ova dva tima uvek vode direktan okršaj bilo da se radilo o borbi za plasman u višu rang ili borbi za opstanak, a tradicija je na strani crveno-plavih koji su uglavnom iz ovih okršaja izlazili kao pobednici.

Trenutna sezona i nešto bolji start ekipe iz Bašaida dovoljan su pokazatelj ambicija oba tima. Kako se čini, oba tima žele da se već naredne sezone ponovo nađu u društvu područnoligaša, ali u ovim željama nisu usamljeni jer iste želje imaju još najmanje dva kluba sa vrha tabele.

Vojvodina je trenutno drugoplasirana sa 7 osvojenih bodova u ovoj sezoni. Bašaici su startovali sa ubedljivom pobedom protiv Bege rezultatom 8:0, da bi zatim remizirali na gostovanju u Ravnom Topolovcu, a proteklog vikenda su savladali Roham sa 3:2, i trenutno se nalaze odmah iza Omladinca samo zahvaljujući nešto lošijoj gol razlici u dosadašnjem delu prvenstva.

Borac je sa druge strane dosta popravio utisak posle poraza na otvaranju sezone protiv Terekveša. Usledile su dve pobede i odlična pozicija da se pred naredno kolo i potencijanih tri boda stekne lepa pozicija pred nešto lakše gostovanje u Žitište narednog vikenda.

Tradicija je, kao što smo već rekli, apsolutno na strani alksandrovčana. U poslednje tri sezone Borac je četiri puta slavio, jednom se utakmica završila bez pobednika dok je Vojvodina jednom upisala pobedu, i to u sezoni 2021/2022 rezultatom 2:0. Zanimljivo je takođe da Vojvodina nije pobedila u Aleksandrovu u poslednjih desetak godina, a poslednji put kada su se sa Lukarela vratili neporaženi bilo je u sezoni 2013/14 kada se utakmica završila bez pobednika ali i bez pogodaka.


Zahvaljujući svih ovim podacima možemo zaključiti da je Borac u blagoj prednosti i favorit pred naredni duel protiv Vojvodine. No, kako to obično biva, iznenađenja su vrlo moguća, a želje se često razlikuju od mogućnosti i situacija na terenu izgleda mnogo drugačije od realne.


Utakmica između Borca i Vojvodine odigraće se u nedelju, 24.09.2023. sa početkom od 15:30 časova.

Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da nam pomognu da stignemo do nova tri boda i da se vratimo na put koji nas vodi u područnu ligu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page