top of page

Derbi kola Ruskom selu, Lehel i Jaša zamenili uloge...

Drugo kolo Područne fudbalske lige Zrenjanin donelo nam je očekivane rezultate, uz nekoliko ubedljivih pobeda i reklo bi se, po koje iznenađenje. Posle prvog, ne baš fudbalski bogatog kola, proteklog vikenda pojedini timovi su se baš "raspucali" pa smo videli čak 35 pogodaka na 9 utakmica u kojima nije bilo nerešenih rezultata, a domaćini su bili za nijansku uspešniji od gostujućih timovi.

Drugo kolo otvoreno je u Aradcu gde je ASK deklasirao Lehel sa Mužlje rezultatom 7:0. Već posle prvih 45. minuta domaćin je vodio sa 5:0 tako da je pitanje pobednika faktički bilo rešeno već posle jednog poluvremena igre. Pogotke za domaćina postigli su Mijić (3), Zoretić (2), Zakić i Gal po jedan pogodak. Posle velikog boda iz Ruskog Sela, ASK se ovom pobedom plasirao u gornji deo tabele i samim tim istakao kandidaturu za možda i ozbiljniji plasman do kraja sezone.

Derbi 2. kola odigran je u Bašaidu gde je Vojvodina dočekala komšije iz Ruskog Sela. Dosta oštra utakmica sa velikim brojem žutih kartona ali i nešto boljom igrom gostiju, na kraju i zasluženom pobedom Crvene Zvezde sa minimalnih 0:1. Strelac jedinog pogotka za goste bio je Petrović u drugom poluvremenu.

U narednom kolu Crvena Zvezda dočekuje Potisje, dok će Vojvodina na gostovanje Lehelu.

Zanimljiva utakmica i u Farkaždinu. Domaći Tamiš je odolevao gostima iz Banatskog Despotovca ali na kraju bodovi su zasluženo otišli gostima. Tvrda utakmica, prvo uzbuđenje tek u nadoknadi prvog dela kada je Bakoš oboren u šesnaestercu domaćih, a siguran sa bele tačke bio je Gaborov. Ipak, već na startu drugog dela penal za domaći Tamiš, ovoga puta siguran sa bele tačke bio je Stefanov za 1:1. Radost domaćih trajala je svega 6 minuta pošto je Bakoš ponovo doveo goste u vodjstvo posle sjajnog centar šuta Mrđe. Imali su gosti još nekoliko dobrih šansi, pogađali i stativu i prečku, ali na kraju rezultat se nije menjao tako da je Mladost sačuvala minimalnih 2:1.

U Knićaninu, tvrda utakmica, neizvesno prvo poluvreme i 2 pogotka u drugom, oba u mreži gostiju i oba u režiji Kodića. Do vodećeg pogotka Potisje stiže sredinom drugog dela utakmice kada već pomenuti Kodić pogodio sa bele tačke, a pogotku je prethodio prekršaj nad Antićem i negodovanje gostiju koji su posle gužve ostali sa igračem manje na terenu pošto je jedan od igrača isključen. Brojčanu nadmoć na terenu domaćin koristi i preko Kodića uspeva da poveća prednost, ispostaviće se i postavi konačnih 2:0. Do kraja, gosti iz Lukićeva su ostali sa još dva igrača manje na terenu tako da su utakmicu završili sa 8 fudbalera, odnosno 3 isključenja.

U Mihajlovu tvrda i neizvesna utakmica, bez golova sve do 72. minuta kada su gosti iz Novog Miloševa uspeli da povedu, na kraju i pobede sa minimalnih 0:1. Polet je deklasirao Deliju iz Mokrina rezultatom 6:0, dok je Jedinstvo u Bočaru savladalo OFK Klek sa ubedljivih 6:1. Radnički iz Jaše nastavlja sa dobrim rezultatima na početku ove sezone, ovoga puta savladana je Rusanda sa 4:1.

U poslednjem meču, kao što je već poznato, Borac je poražen od ekipe 2. Oktobar na svom terenu rezultatom 2:1, vredi napomenuti da je domaćin vodio sa 1:0 sve dok nije ostao sa igračem manje na terenu što su iskusni gosti iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist.


Na tabeli Polet, 2.Oktobar, Mladost i Radnički sa maksimalnim skorom, ASK, Jedinstvo, Potisje i Crvena Zvezda ih u stopu prate. Na dnu tabele Tamiš, Borac, Mladost, OFK Klek i Lehel i dalje traže prve bodove ove jeseni.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page