top of page

ŽAK-u derbi kola, Polet zapeo u Česteregu

Proteklo peto kolo Područne fudbalske lige Zrenajnin donelo nam je očekivano rezultate u kojima su domaćini dominirali i pobeđivali u 5 od 8 utakmica koliko je odigrano proteklog vikenda. Svedočili smo i nekoliko iznenađujućih rezultata, ali i dva derbija u kojima je očekivano viđen tvrd fudbal ali i dosta pogodaka. Situacija na vrhu tabele se sve više i više komplikuje, a sve je i veći broj timova koji konkurišu za jedno od dva mesta koje vode u viši rang.

Prvi od dva derbija odigran je u subotu kada je Napredak u Česteregu dočekao ekipu Poleta. Gosti do ovog susreta više nego ubedljivi sa maksimalnim brojem bodova i samo dva primljena pogodka. Ipak, domaći tim je otvorio ovu utakmicu mnogo bolje i stigao do zasluženog vojdstva od 1:0, rezultat sa kojim se otišlo na odmor. U nastavku, gosti konkretniji i opasniji što je rezultiralo izjednačujućim pogodkom, strelac za 1:1 bio je Radlović. Do kraja utakmice dosta uzbuđenja na obe strane. Prvo iskusni Danilo Vukobrat promašuje stopostotnu šansu, onda igrač domaćih dobija crveni karton pa nakon toga golman Poleta brani jedanaesterac! Rezultat se ipak nije menjao do kraja pa su bodovi podeljeni na ravne časti.

U drugom derbiju kola pobeda kikindskog ŽAK-a nad ekipom Budućnosti it Srpske Crnje rezultatom 3:2. Pogodke za Budućnost na ovoj utakmici postigli su Kovačević Nemanja i Perin Žarko. I pored ovog poraza Budućnost ostaje na visokoj trećoj poziciji, dok je ŽAK trenutno lider na tabeli PFL Zrenjanin. U narednom kolu obe ekipe očekuju teška gosrovanja, Budućnost će gostovati u Novom Miloševu dok će ŽAK na gostovanje Banatu u Čenti.

Možda i iznenađenje na utakmici između Rusande i ASK-a. Očekivalo se da će Rusanda osvojiti sva tri boda u ovoj utakmici ali su gosti iz Aradca još jednom pokazali svu žilavost i neprevidivost. Bez pogodaka posle prvih 45 minuta utakmice, gotovo bez pravih prilika na obe strane. U 59. minutu Rusanda dolazi do vođstva. Sjajna kontra domaćih, lepa akcija koju pogotkom završava Marko Kuručev na asistenciju Saše Stankovića. U nastavku, ključna izmena u redovima gostiju, u igru ulazi Bretšnajder, jedan od junaka ove pobede. Prvo u 70. minutu na odličan pas Adamova izlazi sam ispred golmana Milovana Kuručeva koji ga ruši i sudiji Rodeanu ništa drugo nije preostalo nego da pokaže na belu tačku. Precizan sa penala bio je kapiten Zakić. U 83. minutu odlična akcija po levoj strani, Bretšnajder sjajno zadržava loptu i odigrava na stranu Vesinu koji centrira iz prve a najviši u skoku je bio Adamov i matirao Kuručeva za konačnih 1:2.

Zanimljiva utakmica i u Lukićevu. Utakmica je počela dobro za oba tima, prednost gosti stiču, prema mišljenu domaćeg tima, nakon jedne kontraverzne odluke glavnog sudije i dosuđenog penala. No, igrači Mladosti nisu pali i ubrzo stižu do izjednačenja, strelac Nenad Oprijan, na asistenciju Mitra Lalovića. Brza polu kontra nakon nekoliko minuta i Danilo Mirčetić dribla golmana i rutinski plasira loptu u mrežu. Mladost na poluvreme odlazi sa rezultatom 2:1. Sredinom drugog poluvremena igrač Vojvodine ostaje sam na nekih 17m od gola Mišića i jednim dobrim udarcem donosi izjednačenje svom timu. Ipak, domaćin do kraja stiže i do trećeg pogodka, strelac ponovo Danilo Mirčetić. Do kraja bez većih uzbućenja i šansi na obe strane, pa su mreže mirovale.

Ubedljivu pobedu u proteklom kolu zabeležila je i ekipa Mladosti u Banatskom Despotovcu, savladan je Radnički iz Sutjeske rezultatom 5:0. Već u 10. minutu Srdić je načeo gostujuću mrežu. Pred kraj prvog dela viđena su još dva gola, prvo je Sujić glavom postigao pogodak, a minut pre odlaska na odmor Srdić je postigao svoj drugi gol na meču. U nastavku ista priča, odma na startu pogodio je Bojan Topalović za 4-0. Srdić komletira het-trik 5 minuta kasnije i ispostaviće se, postavlja konačan rezultat.

Aleksandrovački Borac i dalje traži bodove na gostovanjima ove sezone. Crveno-plavi su doživeli i treći poraz ove sezone, a ovoga puta bolji od prvotimaca Borca bili su fudbaleri ŽFK Banata. Opširnije sa ove utakmice možete pročitati ovde.

U preostalim utakmicama, prva pobeda Vojvodine iz Bašaida ove sezone, savladana je Delija rezultatom 4:1 dok je Krajina doživela i četvrti poraz ove sezone, sav plen iz Krajišnika odneo je Banat iz Čente.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page