top of page

Šta smo propustili proteklih godina

Zvanična internet prezentacija Fudbalskog kluba Borac Aleksandrovo sa radom je prestala krajem 2013. godine, baš kada je jesenji deo senoze 2013/14 bio na samom kraju. Od tada pa sve do danas, simpatizeri i navijači crveno-plavih informacije su dobijali putem Facebook grupe, ili pak putem portala Srbija sport. A šta se sve dogodilo u prethodnih nekoliko godina dok je sajt bio van funkcije, pokušaćemo da ukratko rezimiramo.


Rezime crveno-plavih u prethodnih 6 godina...

Igrali su se livađani sa živcima svojih navijača. Jedne sezone su bili bi u vrhu tabela, sledeće bi pak opstanak izborili u poslednjem kolu, i tako u krug. Imali su crveno-plavi i sezonu sa pamćenje kada su dugo bili lideri pa polpoziciju predali FK Krajni koja ni kriva ni dužna završi u Vojvođanskoj ligi. Bilo je i sezona za zaborav, ali krenimo redom.


Već gore pomenute sezone 2013/14, Borac je ostvario rezultat za zaborav. Uspeh jeste, ostvario se opstanak u PFK Zrenjanin, ali bukvalno u poslednjem kolu kada je na Lukarelo savladana Vojvodina iz Novog Miloševa. Ekipu je i tada vodio i spasao Nikola Delić, prvi trener Borca i u predstojećoj sezoni.


Naredne sezone, Borac posle loše jesenji, prolećni deo sezone ostvaruju mnogo bolje rezultate i sa novim šefom struke, Rudanom iz Vojvoda Stepe, sezonu 2014/15, crveno-plavi završavaju na 6. poziciji. Činilo se da je recept za uspešne rezultate pronađen, no bio je kratkog veka. Već u sezoni 2015/16 katastrofalna jesen i samo 9 osvojenih bodova u 11 prvenstvenih utakmica, bili su dovoljni da se promeni stučni štab, donekli i igralki kadar, pa je prolećni deo sezone ponovo izvukao stvar i vratio aleksandrovčane na sredinu tabele.


Boljitak se osetio već početkom 2016. godine. Novi trener, Milenko Zečević iz Srpske Crnje, nova pojačanja i novi ciljevi. Tim se stvarao gotovo godinu dana, sve kombinacije su bile isprobane za vreme sezone 2016/17, kada su crveno-plavi ponovo završili u gornjem delu tabele sa jasno postavljenim ciljevima i ambicijama da se dogodine napadne liga.


Sezona 2017/18 počinje kao u bajci, 10 odigranih utakmica, 7 pobeda i 3 remija, dovoljno za lidersku poziciju koju Borac gubi već u narednom 11. kolu, pošto su remizirali u Lukićevu, a posle i sa Proleterom na Lukarelo. Usledila je serija loših rezultata koja je Borac koštala plasmana u viši rang. Do kraja sezone se čuvalo to mesto koje vodi u baraž za popunu Vojvođanske lige, ali u baražu svega je nedostalo. Protivnik Borcu bila je FK Dolina iz Padine. Prva utakmica na Lukarelu završena je bez golova, a revanš je pripao Dolini koja se plasirala u viši rang.


Čini se da je usledilo veliko razočaranje u svim redovima livađana. Naredna sezona (2018/19) bila je sezona koju bi svaki klub pokušao da izbriše iz sećanja što pre. Počelo je toliko loše da je Borac svoj prvi bod osvojio tek u šestom kolu, a prvu pobedu ostvario u 9. kada je Luhel deklasiran u Aleksandrovu. Zbijanjem redova i pre svega drugarstvom, premošćene su sve prepreke do kraja prvog dela sezone za kakvih takvih 17 bodova i neka 12. pozicija na tabeli koja je ulivala nadu da se spasiti može, Proleće je opet bilo mnogo uspešnije. Borac je dobijao bitne utakmice i nije gubio bodove u direktnim duelima sa konkurentima za opstanak, tako su crveno-plavi uspeli da završe sezonu na 11. poziciji sa čak 20 bodova više od zone ispadanja.


Do ove sezone veliki broj igrača prošao je kroz roster aleksandrovčana. Tri trenera su se smenjivala na klupi u prethodnih nekoliko godina. Svi oni po najviše su zaslužni što je FK Borac i ove godine respektabilan član područne lige Zrenjanin.



ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page