top of page

Završen jesenji deo prvenstva

Jesenji deo sezone Područne fudbalske lige Zrenjanin završen je utakmica koje su se odigrale proteklog vikenda. Petnaest vikenda za redom donosili su velika uzbuđenja na skoro svim terenima širom regiona pa će tako dosta interesantno biti u borbi za prvo mesto, odnosno mesto koje vodi u baraž, ali i na dnu tabele gde je sve veći broj klubova uzeo učešće u borbi za opstanak. Jedno je sigurno, očekuje nas dosta zanimljio proleće koje će nadajmo se kao i prethodno, biti u znaku crveno-plavih iz Aleksandrova.

Pobedom u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva nad ekipom Rusande, kikindski ŽAK je osvojio prvo mesto i naslov prvaka jesenjeg dela prvenstva. Kikinđani su trenutno na bod ispred Poleta iz Nakova i ŽFK Banata koje je ujedno i najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela prvenstva. Na četvrtoj poziciji nalazi se trenutno Napredak iz Česterega koji je zahvaljujući dobrim igrama osvojio 28 bodova i to bez poraza pred svojim navijačima. Na petom mestu je Budućnost iz Srpske Crnje sa 26 osvojenih bodova, a odma iz njih nalazi se Banat iz Čente sa 23.

ASK i Delija dele sedmu poziciju sa po 21 osvojenim bodom, dok je Krajina na devetom mestu sa 20 sakupljenih bodova. Već od desete pozicije može se reći da kreće borba za opstanak, a tu se nalaze Vojvodina iz Novog Miloševa sa 18 bodova, Rusanda i Mladost (BD) sa 17, Borac sa 16 bodova, Mladost iz Lukićeva sa 14, Vojvodina iz Bašaida sa 12 osvojenih bodova, dok je Radnički iz Sutjeske gotovo već otpisan pošto nije uspeo da osvoji niti jedan bod protekle jeseni.

Što se tiče borbe za prvo mesto, stiče se utisak da će se direktan okršaj voditi između velikih rivala ŽAK-a i Poleta iz Nakova, ali ipak treba očekivati da će i ŽFK Banat iskoristiti svaku priliku i kiks pomenutih rivala. Najlakši raspored od trojke na vrhu ima Polet koji će ugostiti i ŽAK i ŽFK Bagljaš, ali i Napredak odnosno Banat iz Čente. ŽAK će sa druge strani imati najteži posao jer će morati na gostovanja u Srpsku Crnju, Nakovo i Čestereg ali i na Bagljaš.

Sa druge strane, nama mnogo bitnjija borba za opstanak posebno će biti interesantna ove godine. I ako još uvek nije poznato koliko će timova ispadati iz lige na kraju sezone, svi timovi koji su pri dnu tabele strepe sa razlogom jer prolećni deo će biti izuzetno interesantan i neizvestan do poslednjeg kola. Trenutno u najtežoj, gotovo bezizlaznoj situaciji nalazi se Radnički iz Sutjeske, a prvi do njega je Vojvodina iz Bašaida koju očekuju dosta teška gostovnaja u prolećnom delu sezone.

Ništa lakša pozicija ni za aleksandrovčane koji će gostovati gotovo svim konkurentima sa donjeg dela tabele. Ono što dodatno otežava stvar za crveno-plave na proleće jeste i činjenica da će im četvrotka sa vrha tabele gostovati na Lukarelu, i nema sumnje da će svi timovi pokušati da osvoje ceo plen u Aleksandrovu i tako se domognu jedne od pozicija koje vode u viši rang.

I prethodne sezone aleksandrovčani su bili u dosta teškoj situaciji pred odlazak na zimsku pauzu, pa su na prolećnom delu postali pravi hit i osvojili četvrtu poziciju na tabeli. Ipak, mladi i neiskusni tim Borca treba će nova iskusnija pojačanja i koja će biti dovoljna da se područnoligaški staž produži još za koju godinu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page