top of page

Završen jesenji deo prvenstva

Updated: Feb 1, 2020

Utakmica koje su odigranje prošlog vikenda stavljena je tačka na prvi deo sezone, odnosno jesenji deo, Područne Fudbalske lige Zrenjanin. Postignuti rezultati su manje više očekivani, što dovoljno govori o velikom oprezu i ozbiljnom pristupu svih aktera u predhodnom kolu. Žalosno je što će svi rezultati, zanimljive i neizvesne utakmice, ostati u senci jednog nemilog i krajnje skandaloznog događaja koji se odigrao u Aleksandrovu i o kojem smo već pisali par dana ranije. I dok i dalje čekamo odluku rukovodećih ljudi PFL Zrenjanin i nadamo se najboljem rezultatu po naš klub, ukratko ćemo analizirati šta se sve dogaćalo na terenima u predhodnom kolu.

Kao što smo već dobro poznato, jedina utakmica koja nije dočekala svoj kraj ove jeseni (ona u Jaši nije ni počela) odigrana je u Aleksandrovu gde su svi prisutni ostali uskraćeni za jednu uzbudljivu završnicu i sigurno još po koji pogodak. Još uvek nije poznato kako će se ova drama završiti i ko će izvući deblji kraj. I ako utakmica nije odigrana, pošto još uvek nemamo zvanični odgovor Fudbalskog saveza, na snazi je i dalje rezultat koji je važio do momenta prekida i koji je bio u korist gostiju iz Banatskog Despotovca.

Što se tiče ostalih utakmica, Crvena Zvezda je slavila na svom stadionu nad Delijom iz Morkina rezultatom 3:0. Golove za crveno-bele postigli su Savičić, Miladinov i Gucul. Domaćin je bio mnogo bolji protivnik i iamo totalnu inicijativu nad celim terenom, što je krunisao pobedom te će prezimeti na deobi druge pozicije koju deli sa Potisjem.

Pogodkom Milanović Bojana, OFK Klek je sa minimalnih 1:0 savladao Jedinstvo iz Bočara. Ovo je sedma pobeda klečana koji će proleće dočekati sa visoke 6. pozicije na tabeli. Što se Jedinstva tiče, ostaju na predposlednjem mestu i predstoji im teška borba za opstanak u ligi.

Omladinac je potvrdio jesenju titulu pobedom nad Vojvodinom rezultatom 4:0 Strelci na ovoj utakmici za Botošane bili su Sujić, Novak, Novković i Stanić. Ubedljivom igrom tokom jesenjeg dela prvenstva Omladinac je zasluženo osvojio prvo mesta sa velikih 8 bodova isped svojih najbližih pratilaca. Vojvodina ostaje na sredini tabele sa izglednim šansama da se i naredne sezone nađe u društvu područnoligaša.

2. Oktobar je savladao Tamiš sa minimalnih 1:0 i tako prekinuo niz nešto lošijih rezultata u drugom delu jesenjeg prvenstva. Oba tima iz ovog meča ima će mnogo posla u prolećnom delu sezone kako bi sačuvali svoje mesto u PFL Zrenjanin.

U ostalim utakmicama, Potisje je savladalo Lehel sa 1:0, Rusanda je slavila u Nakovu sa ubedljivih 3:0, dok je Mladost u Lukićevu deklasirala Radnički 1911 sa 7:1.

Sledi nam zimska pauza, sezona se nastavlja marta meseca naredne godine a do taka nas očekuje zanimljiv prelazni rok koji će svima poslužiti da osveže svoje redove i olakšaju sebi posao u drugom delu.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page