top of page

Zanimljiv početak nove sezone

Posle dosta duge pauze prouzorkovane pandemijom virusa Covid-19, proteklog vikenda ponovo se zaigrao fudbal na gotovo svim terenima u Srbiji, pa tako i u našem regionu. Takmičenja su počela gotovo u svim rangovima, a glavna razlika u odnosu na prošlu godinu jesu brojevi timova koji se takmiče u svim ligama. Zahvaljujući ovom trendu, Područna liga Zrenjanin ove sezone broji rekordnih 18 klubova, mnogo novajlija i mnogo zanimljivosti i iznenađenja na samom startu nove sezone.

Odigrane su sve planirane utamice u kojima smo svedočili o dosta neizvesnim i tvrdim utakmicama, što nam govori da ove sezone favorita nema i svi će imati podjednake šanse. Nova sezona otvorena je utakmicom u Lukićevu gde je gostovao novajlija iz Bašaida. Neočekivano, gosti su deklasirali ekipu Mladosti rezultatom 4:1, a sva četiri pogodka za Vojvodinu postigao je bivši prvotimac aleksandrovačkog Borca, Grujić Goran. Ovo je velika pobeda za ekipu Vojvodine koja će u narednom kolu dočekati Crvenu Zvezdu iz Ruskog Sela. Ništa manje zanimljivo bilo je i u Knićaninu gde je novajlija MSK iz Mihajlova osvojio veliki bod na gostovanju prošlogodišnjem drugoplasiranom timu sa tabele. Domaćin je poveo u 68 minutu pogotkom sa bele tačke, ali su gosti do boda došli pogotkom Buke u 88. minute igre. U narednom kolu oba tima igraju na svojim terenima, MSK dočekuje Vojvodinu iz Novog Miloševa dok će Potisje dočekati Mladost iz Lukićeva.

Još jedan novajlija ostao je neporažen na svom gostovanju. ASK je vodio gotovo celu utakmicu ali ipak na kraju ostao bez sva tri boda iz Ruskog Sela. Goste je u vodjstvo doveo Adamov posle sjajnog prodora Zakića. Crvena Zvezda uspeva da poravna do kraja prvog dela utakmice a u nastavku gosti uspevaju da stignu ponovo do vodjstva, strelac drugog pogotka ponovo je bio Adamov u 60. minutu utakmice. Isti igrač će povećati prednost gostiju u 82. minutu ali samo par minuta kasnije ruskoselci uspevaju da smanje na 3:2 i utkamicu uvedu u neizvestan finiš. U poslednjim trenucima nadoknade vremena domaćin uspeva da poravna na 3:3 i stigne do vrednog boda.

Opštinski derbi između 2.Oktobra i Vojvodine iz Novog Miloševa pripao je domaćinu iz Kumana rezultatom 3:2. Domaći tim u vodjstvo dovodi Barta sjajnim i preciznim šutem sa distance. Već u narednom napadu gosti izjednačuju preko Terzina. U nastavku utakmice domaćin ponovo vodi, strelac drugog pogotka bio je Dejan Vijoglavin. Nešto kasnije, Janković uspeva da ponovo savlada golmana gostiju Veskova i poveća prednost svog tima na 3:1. Do kraja gosti uspevaju samo da ublaže poraz i postave konačnih 3:2. U narednom kolu 2.Oktobar će gostovati na Lukarelu u Aleksandrovu, a prenos utakmice možete pratiti na zvaničnoj internet stranici FK Borac Aleksandrovo.

I na ostalim terenima mnogo uzbuđenja. U Kleku je gost iz Nakova čuvao minimalnih 0:1 sve dok Kenjalo nije sjajnim i preciznim šutem iz slobodnjaka postavio konačnih 0:2 i doneo velikih 3 boda Poletu. Delija je minimalnim rezultatom savladala Tamiš pogotkom Perišića sa bele tačke u finišu utakmice. Na sličan način Mladost je u finišu savladala Borac iz Aleksandrova pogotkom Bakoša u 88. minutu utakmice posle karambola isped gola Gajinova. Rusanda i Jedinstvo iz Bočara su remizirali u Melencima (2:2), a posebno zanimljiv rezultat nam dolazi sa Mužlje gde je Radnički iz Jaše Tomić deklasirao domaći Lehel rezultatom 6:0. Radnički, tim koji je prošlu sezonu završio u minusu (-1 bod), na početku ove sezone na samom vrhu tabele zahvaljujući ubedljivoj pobedi. Prošlogodišnji lideri sa tabele ove sezone drže začelje iste i čini se da nas očekuje veoma duga i zanimljiva sezona.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page