top of page

Za vikend gostujemo OFK Kleku

Fudbaleri aleksandrovačkog Borca gostovaće ovog vikenda u Kleku gde ih očekuje ni malo lagan zadatak i protivnik koji je u finišu jesenjeg dela u velikom usponu forme. Crveno-plavi će tražiti pobedu i pokušati da nastave seriju koju su započeli pre dva kola u Mužlji, ali sigurno je da i domaćin ima svoju računicu i da će im pobeda u susretu pred nama mnogo značiti.

Oba tima su veći deo ove sezone proveli u donjem delu tabele. Aleksandrovčani su imali nešto lošiji start ali su utisak popravili pobedama u Jaši i Bašaidu, a trenutno se nalaze u mini seriji dobrih rezultata pošto su u poslednja dva kola zabeležili dve ubedljive pobede, postignuvši 10 i bez primljenog pogodka.

Sa druge strane, Klečani su očajno startovali ove sezone. Prve bodove OFK Klek je upisao tek u 9. Kolu kada je na svom stadionu ubedljivo savladao poslednjeplasirani Lehel sa Mužlje. Od te pobede pa do ovog kola usledile su 2 pobede, jedan remi i 3 poraza. U poslednjem kolu klečani su poraženi sa 2:1 u Novom Miloševu.

Ipak, događaj iz kojeg je OFK Klek najviše profitirao jeste sigurno istupanje Jedinstva iz Bočara iz daljeg takmičenja, pošto su tada jedino oni ostali na istom broju bodova kao i pre istupanja dok su gotovo svim timovima oduzeti bodovi osvojeni u duelu sa Jedinstvom.

Nisu se mnogo puta sastajale ove dve ekipe u novijoj istoriji te beležimo tek 5 međusobnih susreta u kojima Klečani nešto bolje stoje. Tri puta se igralo u Kleku i domaćin je samo na jednom susretu uspeo da zabeleži pobedu, dok su se ostala dva završila bez pobednika. Poslednji put ova dva tima sastala su se prošle sezone a utakmica je završena nerešeno 1:1, više o toj utakmici možete pronaći ovde.

Moći će trener Djurić da računa na gotovo kompletan tim. Pored Kovanova, Brakusa i Rašete na gostovanje u Klek neće putovati još samo Toškov, dok ostatak ekipe bi trebao biti na raspolaganju stručnom štabu crveno plavih. Kakvu takvu ulogu favorita  nosi alekandrovački tim, no da bi ovu ulogu opravdali i ostvarili cilj, mnogo truda i borbe biće neophodno crveno plavima u predstojećem duelu.

Utakmica između OFK Kleka i FK Borac Aleksandrovo odigraće se u nedelju (15.11.2020) sa početkom od 13h i bez prisustva publike kao što je to bio slučaj tokom cele sezone.

ttrrtr.png

Registruj se i postani član sajta

bottom of page